TU Delft Delta Proteus

Roeivereniging D.S.R. Proteus-Eretes is gemeentewinnaar in de eerste editie van de Vereniging van het Jaar-verkiezing die wordt georganiseerd door de Rabobank.

Zo’n vierhonderd leden, kennissen en de roeibond hebben gestemd op de vereniging, die zelf 850 leden telt. Van de vier verenigingen in Delft die meedoen, heeft Proteus-Eretes daarmee gewonnen. “Dat is heel gaaf natuurlijk!” aldus vice-voorzitterTom van Woudenberg. “We wisten eerst niet wat we ervan moesten verwachten omdat het de eerste keer is dat dit wordt georganiseerd, extra gaaf dat we nu gemeentewinnaar zijn geworden.”

De prijs? Een oorkonde en een metalen plaatje voor aan de muur. De grotere prijzen, zoals een workshop voor het bestuur en commissieleden en een clinic van een topsporter, vallen in andere categorieën. Zo zijn er de provinciale winnaar (in Zuid-Holland rugbyvereniging DIOK uit Leiden) en uiteindelijk wordt uit die poule door een vakjury de landelijke winnaar gekozen.

Wint de vereniging met het grootste ledenaantal of werkt het niet zo? “DSC heeft meer leden en deed ook mee, maar toch hebben wij van hen gewonnen”, aldus Van Woudenberg. “Het zou leuk zijn als de competitie bekender wordt en meer verenigingen meedoen.”  

Meer informatie over de winnaars staat op de website van Vereniging van het Jaar