Wetenschap

Project March grote winnaar D:Dream Awards

Voor het tweede jaar op rij heeft het exoskelet van Project March de D:Dream Innovation Award gewonnen.

D:Dream Awards 2018. (Foto: Marjolein van der Veldt)

Alle Delftse dream teams die afgelopen jaar een wedstrijd hebben gewonnen, kregen vrijdag 12 oktober tijdens de D:Dream Awards-ceremonie in de dream hall een prijs. Sinds vorig jaar bestaat daarnaast de Innovation Award. Deze prijs is bestemd voor het team dat de meest innovatieve vernieuwing doorvoerde en de winnaar wordt gekozen door de dreamteams zelf. De uitverkorene werd net als vorig jaar Project March, ditmaal voor de actieve enkels van het exoskelet.


Het lijkt overvloedig: nog meer awards in een hal waar al zoveel wordt gewonnen. Toch zit er een gedachte achter, legt D:Dream pr-manager Marise de Baar uit.  “Er zijn veel teams die met hun project tweede worden, dit jaar zelfs vier. Betekent dit dat ze het dan niet goed hebben gedaan? Wij vinden van niet. Ook deze teams hebben een belangrijke prestatie neergezet en dat willen we benadrukken.” Een voorbeeld is team iGEM, dat tweede werd. “Zij zitten niet in de dream hall, maar werken op het lab. Hun eerste wedstrijd is pas over twee weken, maar toch krijgen zij nu al erkenning.”


DDreamHuldiging3.jpg


Het winnende exoskelet van Project March. (Foto: Marjolein van der Veldt)


Best of the best

Project March beklom tweemaal het podium. Stip-wethouder Bas Vollebregt reikte de studenten de Innovation Award uit. Vice-Rector Magnificus Rob Mudde huldigde het team daarnaast voor hun succes tijdens de Cybathlon in Düsseldorf. Toch was de Innovation Award voor frame engineer Jan van de Spaa het hoogtepunt van de ceremonie. “Het is bijzonder en gaaf om te weten dat jij de beste verbetering hebt doorgevoerd in een hal waar al zoveel goede verbeteringen en ontwikkelingen plaatsvinden.”


Ook De Baar, die vorig jaar deel uitmaakte van Project March en toen zelf de Innovation Award won, is bijzonder trots. “Het is geweldig dat ook deze ontwikkeling met een award gewaardeerd wordt.” Volgens haar is de prijs een goede prikkel voor alle teams. “We willen innovatie blijven stimuleren. We gaan al zo ontzettend goed, maar we kunnen altijd beter.”


Winnaars Innovation Award


  1. Project March: ontwikkelde actieve enkels, waarmee het exoskelet met name op hellingen veel mobieler en stabieler is.
  2. iGem: ontwikkelde een detectiemethode voor gendoping welke nog niet bestond.
  3. Delft Hyperloop: ontwikkelde nieuwe wielen waarmee een run harder en vaker kan.


Winnende DreamTeams:


Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.