Vlakbij het Reactor Instituut Delft ging op 15 november de eerste paal de grond in voor de nieuwbouw van TNW. Het is een proefpaal, een speciale heipaal waarmee onderzoek gedaan wordt voor de trillingsarme laboratoria die in het gebouw moeten komen.

In 2015 zullen de afdelingen Biotechnologie, Chemical Engineering en Bionanoscience van de faculteit TNW hun intrek nemen in dit gebouw aan de zuidkant van de campus, zo meldt de TU in een persbericht.

Op basis van bodemsonderingen is berekend welk trillingsgedrag de paalfundering van het nieuwe TNW-gebouw straks zal vertonen. Daarbij is rekening gehouden met de grondsoort en de bodemeigenschappen op de locatie. Met behulp van de proefpaal wordt het werkelijke trillingsgedrag vergeleken met het rekenmodel.

De start voor het leggen van de fundering is gepland voor september 2013.

Er wordt al meer dan vijftien jaar gesproken over nieuwbouw voor TNW.  De bouw is in het verleden meerdere malen uitgesteld.

Lees ook:

Binnenkort besluit nieuwbouw TNW

Nieuwbouw op terrein reactorinstituut

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

Accu van zonnewagen eindelijk in Darwin

Geen vliegtuigmaatschappij durfde de batterij van de zonnewagen van het Nuon Solar Team mee te nemen. Afgelopen woensdag arriveerde hij dan toch. ‘Nu gaan we knetterhard werken en de wagen testen.’

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Klaar met declaratiegedrag universiteiten

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Bussemaker.