Onderwijs

Plek voor wilde ideeën

‘Een verbindend element’ middenin de ruimte moet van het voormalige composietenlab een flexibel en inspirerend Learning Lab voor docenten maken. Architectenbureau Group A liet maandag 8 februari een eerste ontwerp zien.

In het Learning Lab moeten docenten vanaf september 2017 de ruimte krijgen om samen te experimenteren met nieuwe onderwijsvormen. Het is de uitdaging voor Group A om van het voormalige composietenlab in een zijvleugel van het IO-gebouw een omgeving te maken die daartoe aanzet.

Het grote (in het eerste ontwerp) gele bouwwerk in het midden van de ruimte is het antwoord. Het bestaat uit meerdere verdiepingen met flexibele werkplekken. Het architectenbureau laat TU-studenten delen van het interieur ontwerpen, zoals verlichting of materialen.

Group A presenteerde het eerste ontwerp maandag 8 februari na afloop van een lunchlezing in de serie ‘Education in the spotlight’. Volgens organisator en hoogleraar Rob Mudde moet het Learning Lab een plek worden voor waar docenten met terecht kunnen met ‘wilde ideeën’. “Ons antwoord op zulke plannen zal altijd ‘ja’ zijn. Daarna zien we of we ze waar kunnen maken.” Mislukking is daarbij niet erg, zei hij. “Het is net als in onderzoek: je probeert iets, soms lukt het en soms niet.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.