Massale demonstraties tegen het leenstelsel mogen niet. Maar jongeren van 8 politieke partijen wilden graag in Den Haag hun steun uitspreken voor de campagne #nietmijnschuld.
(Foto: HOP)

Massale demonstraties tegen het leenstelsel mogen niet. Maar jongeren van 8 politieke partijen wilden toch in Den Haag hun steun uitspreken voor de campagne #nietmijnschuld.

Laat jongeren schuldenvrij studeren, is de boodschap van de politieke jongerenorganisaties aan hun moederpartijen. Ze kwamen gistermiddag bijeen op het Plein, tegenover de Tweede Kamer. Daar ondertekenden ze een oorkonde, samen met de Landelijke Studentenvakbond en vakbond FNV Young & United.

In de politiek is inmiddels een meerderheid voor de terugkeer van een studiebeurs, al is nog lang niet duidelijk hoe die eruit gaat zien. Bovendien is de vraag of de huidige studenten die de basisbeurs zijn misgelopen straks compensatie krijgen.

De jongerenclub van de VVD ontbreekt. De liberalen staan zo ongeveer als enigen nog vierkant achter het afschaffen van de basisbeurs.

Op de foto hebben de vertegenwoordigers van de partijen een boekensteun met het statement in hun hand. Van links naar rechts: Bina Chirino (PerspectieF, ChristenUnie), Sander van der Goes (DWARS, GroenLinks), Arno van der Veen (ROOD, SP), Bas van Weegberg (FNV Young & United), Xenia Minnaert (PINK!, Partij voor de Dieren), Hielke Onnink (CDJA, CDA), Léonie Janssen (Jonge Democraten, D66), Yasin Makineli (OPPOSITIE, DENK), Andrej van Hout (Jonge Socialisten, PvdA) en Freya Chiappino (Landelijke Studentenvakbond).