Campus

[Partyspotter] Dwalen door Poptahof

Dans, muziek, kleinkunst en locatietheater. Allemaal deze week bedacht en gemaakt voor de slotavond van Dwalen door Poptahof op zaterdag 21 oktober.

Op het straatkunstfestival ‘Dwalen door Poptahof’ zie en hoor je allerlei festivalproducties die nog in de try-out fase zijn. Wat vooral aantrekkelijk is aan het festival, is het vrije karakter, zegt organisator Frank Koenen van de Delftse Maakweken.  “De slotavond is het resultaat van een week ‘knutselen’ met theater, dans en muziek”, legt hij uit. “Naast activiteiten voor kinderen die vooral ’s middags plaatsvinden, is er ’s avonds onder meer een echte locatievoorstelling, ‘Odysseus en het paard van Troje’. Dit is een theaterwandeling door het Poptapark met geïmproviseerde, filmische muziek, solodans en beeldende kunst. Het decor is ook deze week gemaakt.”


Ook singer-songwriter Stefka (Stephanie Ruijsenaars) treedt op met haar trio. Zij spelen hun nieuwe try-out programma ‘Come closer’. Stefka studeerde klassieke zang en piano op het conservatorium, begon haar carrière met Spaanstalige muziek en zingt inmiddels vooral Nederlands.  


Daarnaast zet de 20-jarige Delftse Almira al Rawi een korte dansvoorstelling neer over vrouwen die in deze maatschappij moeten functioneren als mannen om mee te komen. Jong Delfts danstalent voert deze showcase uit. “Met mijn voorstellingen wil ik graag verhalen vertellen en mensen wakker schudden” zegt ze in een interview met Indebuurt. “Ik wil jongeren uitdagen ook iets te creëren.”  


Verder is er nog jongerentheater, de korte kunstfilm ‘Quest for Troy’ met live muziek, een dj en uiteraard een paar foodtrucks. “Trek iets warms aan”, tipt Koenen nog.


Wat: Dwalen door Poptahof


Waar: Poptapark, Pad van Troje, Delft


Wanneer: zaterdag 21 oktober 19.00 – 23.00 uur


Organisatie: Delftse Maakweken en Mooi Weer Spelen


Kosten: gratis


Programma: maakweken.nl


 

Eindredacteur Dorine van Gorp

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

d.vangorp@tudelft.nl

Comments are closed.