Overslaan en naar de inhoud gaan

De Owee-werkgroep kijkt terug op een geslaagde ontvangstweek. ,,Erwin Krol heeft zich netjes aan de afspraak gehouden'', lacht Karin van Zwetselaar, blij met het zonnige weer van vorige week. Dat heeft er zeker toe bijgedragen dat het in haar ogen een geslaagde Owee was.

Alleen waren er wat minder deelnemers dan andere jaren, waarschijnlijk doordat de introductie een week vervroegd was.,,De centrale ontvangst op maandagochtend liep al gesmeerd'', herinnert Van Zwetselaar zich. ,,Alle mentoren waren er, en er werd voor het eerst niet gezongen tijdens de toespraken.'' De sleep-in moet volgend jaar wel anders, meldt ze, ,,want daar draait de werkgroep verlies op''.Hoogtepunt van de week was de waterdag, woensdag in de Delftse Hout. Het was tot laat in de middag gezellig druk. Hield men zich tijdens het optreden van de Limburgse coverband Overlast nog rustig, bij Rowwen Hèze zwaaiden zo'n vijfhonderd paar armen in de lucht. De ingehuurde security en EHBO hadden weing om handen, mede doordat de opkomst lager was dan de gemeente verwachtte. Maar de Owee-werkgroep was met de aanwezigheid van ruim tweeduizend studenten tevreden. Van Zwetselaar: ,,Alle 2100 lunches zijn opgegaan, alleen het opruimen was een klerewerk.''

,,Erwin Krol heeft zich netjes aan de afspraak gehouden'', lacht Karin van Zwetselaar, blij met het zonnige weer van vorige week. Dat heeft er zeker toe bijgedragen dat het in haar ogen een geslaagde Owee was. Alleen waren er wat minder deelnemers dan andere jaren, waarschijnlijk doordat de introductie een week vervroegd was.,,De centrale ontvangst op maandagochtend liep al gesmeerd'', herinnert Van Zwetselaar zich. ,,Alle mentoren waren er, en er werd voor het eerst niet gezongen tijdens de toespraken.'' De sleep-in moet volgend jaar wel anders, meldt ze, ,,want daar draait de werkgroep verlies op''.Hoogtepunt van de week was de waterdag, woensdag in de Delftse Hout. Het was tot laat in de middag gezellig druk. Hield men zich tijdens het optreden van de Limburgse coverband Overlast nog rustig, bij Rowwen Hèze zwaaiden zo'n vijfhonderd paar armen in de lucht. De ingehuurde security en EHBO hadden weing om handen, mede doordat de opkomst lager was dan de gemeente verwachtte. Maar de Owee-werkgroep was met de aanwezigheid van ruim tweeduizend studenten tevreden. Van Zwetselaar: ,,Alle 2100 lunches zijn opgegaan, alleen het opruimen was een klerewerk.''

All bateries on deck

The shipping industry wishes to become greener. But how? Two TU Delft students have kick-started a transition towards maritime electrical transport.

Lees het artikel

Dit doet WijWonen, de huurdersorganisatie van Duwo

Huurdersorganisatie WijWonen wordt geleid door een studentbestuur. Zij zoekt nieuwe leden. Wat doet WijWonen zoal?

Lees het artikel

Meten en regelen in de protonenkliniek

Protonenkliniek HollandPTC (Holland Protonen Therapie Centrum) opent begin volgend jaar. Delta kreeg alvast een rondleiding.

Lees het artikel

Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen 4.400 keer ondertekend.

Lees het artikel

Herinnering aan Bogaerts

Universiteitshistoricus Abel Streefland schrijft een In Memoriam over hoogleraar geodesie Theo Bogaerts, die vorige maand overleed.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe