Het college van bestuur vervroegt de Owee dit jaar niet. Studentenverenigingen moeten hun kennismakingstijd aanpassen. Dat besloot het college na overleg met de grote verenigingen.

De oorspronkelijke reden voor de vervroeging was de overlap van de tweede week van de kennismakingstijd (kmt) van de grote verenigingen met de eerste collegeweek. Die leidde tot oververmoeide studenten, die slapend in de collegebanken hingen. “Met de besturen van Virgiel en het Delfts Studenten Corps ben ik overeen gekomen dat zij hun kmt aanpassen”, vertelt collegelid Paul Rullmann. “Ik geef hen de tijd dat zelf in te vullen. Daarna gaan we weer om de tafel zitten.”Deze week schrijft het college een brief aan alle verenigingen (inclusief de studieverenigingen), waarin ze de kwestie zal toelichten. Esther Bijloo, commissaris extern van het corps: “We gaan kritisch kijken naar ons eigen programma, voordat er maatregelen getroffen worden die nadelig zijn voor heel Delft.”Bij Virgiel doet men hetzelfde. Voorzitter Koen Verhees: “We hebben een werkgroep opgericht die de invulling van de kmt nog eens goed bekijkt. We proberen de intensiteit te verminderen. We verwachten in maart de eerste resultaten.” Achter de veranderingen staat wel enige druk. “Hebben de maatregelen geen resultaat, dan wordt de Owee volgend jaar alsnog vervroegd”, vertelt Rullmann.Wat uit de evaluatie zal komen, weten de verenigingen nog niet. “We zien nog steeds duidelijk de waarde van de tweede week van de kmt. We moeten alleen kijken of het programma nog steeds aansluit op onze wensen en die van de andere partijen. Eén van de opties is dat we de tweede week afschaffen, maar dat heeft op voorhand niet onze voorkeur”, vertelt Bijloo.Verhees: “De kmt is natuurlijk een verenigingsaangelegenheid, maar we kunnen wel goed naar de wensen van het college luisteren en die meewegen. Na de kmt gaan we evalueren: was het leuk voor ons en kan het college er tevreden mee zijn?”

All bateries on deck

The shipping industry wishes to become greener. But how? Two TU Delft students have kick-started a transition towards maritime electrical transport.

Dit doet WijWonen, de huurdersorganisatie van Duwo

Huurdersorganisatie WijWonen wordt geleid door een studentbestuur. Zij zoekt nieuwe leden. Wat doet WijWonen zoal?

Meten en regelen in de protonenkliniek

Protonenkliniek HollandPTC (Holland Protonen Therapie Centrum) opent begin volgend jaar. Delta kreeg alvast een rondleiding.

Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen 4.400 keer ondertekend.

Herinnering aan Bogaerts

Universiteitshistoricus Abel Streefland schrijft een In Memoriam over hoogleraar geodesie Theo Bogaerts, die vorige maand overleed.