TU Delft Delta infomarkt
Mensenvereniging Wolbodo kwam met een ontsmettingsbus naar de informatiemarkt. (Foto's: Connie van Uffelen)

Hoe trek je op de informatiemarkt nieuwe eerstejaars studenten naar je vereniging? Bijvoorbeeld door aan te komen met een gifgele ‘decontaminatiebus’, bedacht vereniging Wolbodo.

Een ‘bacteriestofzuiger’ met zwaailicht, gele pakken en een bus met watersproeier. Je valt er gegarandeerd mee op tussen alle studentenverenigingen, vrijwilligersorganisaties en bedrijven op de Markt. “We moeten de omgeving hier een beetje ontsmetten, want we hebben gehoord dat eerstejaars ziekten met zich meebrengen”, zegt James van ‘mensenvereniging Wolbodo met een uitgestreken gezicht. Wat viel Delta nog meer op?

infomarktowee2018_SoSalsa_ConnievanUffelen_1.jpg

Salsavereniging SoSalsa verhoogde de sfeer met zomerse Latijns-Amerikaanse klanken, maar niet iedereen durfde zich te laten gaan.

 

Deze vrouwen hadden er geen moeite mee om bij de kraam van Sport & Cultuur te laten zien welke lessen je er kunt volgen.

infomarktowee2018-Suikerspin_ConnievanUffelen.jpg

Er was natuurlijk ook gedacht aan een hapje en een drankje. Zo regelde christelijke studentenvereniging C.S.R. suikerspinnen en kon je hier ‘een christen roasten’, ofwel: leden bestoken met je vragen.

infomarktowee2018_Evendrinken_ConnievanUffelen.jpg

Natuurlijk was er ook gelegenheid om wat te drinken in het zonnetje.

infomarktowee2018_Groover_ConnievanUffelen.jpg

Ondertussen speelde Studenten Jazz Vereniging Groover meeslepende muziek onder het motto: ‘Soleer je nog eens wat!’

OWee2018Obviustennisvereniging_20augustus_ConnievanUffelen.jpg

Voor de sportieve eerstejaars was er genoeg keus om kennis te maken met nieuwe sporten. Tennis bijvoorbeeld, bij studententennisvereniging Obvius.

Veel animo trokken de ergometers van roeivereniging Proteus-Eretes. De eerste les hebben deze studenten al gehad.

infomarktOWee2018_rijenvoorLaga.jpg

Gezien de rijen bij de inschrijving voor roeivereniging Laga blijft roeien de populairste sport onder Delftse studenten.

infomarktowee2018_Punch_ConnievanUffelen.jpg

Hoe je bij volleybal moet smashen deden leden van volleybalvereniging Punch graag even voor.

infomarktowee2018_skateboard_ConnievanUffelen.jpg

Bij boardsportvereniging Drop ging het er wat voorzichtiger aan toe met een goede evenwichtsoefening.

infomarktowee2018_EHBOhand_ConnievanUffelen1440px.jpg

Toch zat een ongeluk ook vandaag in een klein hoekje. Zo stapte Kees van Studenten windsurfvereniging Plankenkoorts met zijn voet in een wieltje van zijn skateboard. EHBO-instructeur Esther Stuij van Medical Event verbond zijn opengeschaafde hand. De EHBO-post kreeg in een half uur tijd een  stuk of zeven studenten over de vloer die waren gestoken door wespen. Koelen met ijs, luidde het devies, en meteen naar de huisarts als het erger wordt. Veel eerstejaars bleken de toiletten naast de kerk niet te kunnen vinden en vroegen aan Stuij en collega EHBO'er Rein Kross de weg. Een enkeling voelde zich niet lekker en kreeg het advies vooral goed te blijven eten en drinken.

infomarktowee2018_EHBOmeisjeteen_ConnievanUffelen.jpg

Niet alleen studenten vonden de weg naar de EHBO-post. Dit meisje had haar teen gestoten en kreeg na het wegdeppen van wat bloed een keurige pleister.