Campus

Optreden in een rondvaartboot

Het rondreizende muziekfestival Popronde reist tot en met 25 november door 41 Nederlandse steden. Donderdag 21 september is Delft aan de beurt. Anna Bernard, oud-student Industrieel Ontwerpen en coördinator van de Popronde Delft, legt uit.

Certain Animals speelt om 19.30 uur op de Rondvaart, 21.00 uur bij de Koornbeurs. (foto's: Popronde Delft)

“Wat ik leuk vind van de Delftse editie is dat het centrum zo compact is dat je in vijf minuten van de ene naar de andere plek kunt,” aldus Bernard. “Dat is nodig, want het is een vol programma en je kunt elk kwartier een andere band zien.” Zo is er een OOR-podium bij Steck, waar bands spelen die het muziektijdschrift heeft geselecteerd, en staat er een 3voor12-podium bij de Engel. “En dan heb je Never Mind the Hype die wat hardere muziek programmeert, zoals garage en punk.”


 

Kiki Mettler speelt haar singer-songwriter nummers in de Wijnhaven om 20.45 uur.

Rondvaartrock


De avond begint met Dandelion in Kek. In Platenzaak Plexus speelt Writis, in het Hamshire Hotel de psychedelische pop van Blue Marble en de gezellige band Jan Terlouw Junior. In de Koornbeurs spelen Certain Animals en MARCH, een verdieping hoger bij De Centrale Joost Dijkema en Frank Valenza. Tegelijkertijd staat Mexican Surf bij Wolbodo, na Benjamin Fro.


Té leuk: er is een podium op het water in de rondvaartboot. De boot vertrekt om half acht en half negen bij het opstappunt. Zonder versterkers. “Ooit heeft een bandje de omroepinstallatie van de rondvaartboot gebruikt,” weet Bernard. “Normaal gesproken programmeer ik juist bandjes die wat harder zijn op de boot, zodat die geforceerd zijn akoestisch te spelen.”

De pop funk van Kasper is te horen om 23.30 uur in de Wijnhaven.

Nieuw talent


De Popronde is opgezet om nieuw talent te ontdekken. Het is vrijblijvend en geen wedstrijd en de toegang is gratis. Bekende namen als Chef’s Special en Kensington hebben aan eerdere edities meegedaan; de kans op doorbreken is dus aanwezig. “Ik vind het leuk om bands te programmeren die niet uit de regio komen, maar bijvoorbeeld uit Amsterdam,” aldus Bernard. Zelf heeft ze het donderdag te druk om een heel concert te bekijken. “Maar dat haal ik wel in bij de Popronde van Haarlem, Den Haag of Rotterdam.” Voor de volhouders: na de optredens is er een afterparty bij Steck met Fata Boom.


Bekijk het programma op de website van de Popronde


Roos van Tongeren / Redacteur

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.