Onderwijs

Open onderwijs centraal bij conferentie TU

380 Deelnemers uit meer dan 45 landen zijn deze week in Delft voor de Open Education Global Conference. Beleidsmakers, onderzoekers en docenten komen samen om te discussiëren over hoe kennis toegankelijk kan worden voor iedereen.

Het congres wordt elk jaar op een ander continent georganiseerd. De eerste keer was in 2008 in China, daarna volgden Canada, Mexico en Zuid-Afrika. “Dit jaar organiseert de TU het congres omdat wij tien jaar bezig zijn met open course ware”, vertelt Willem van Valkenburg, organisator van het congres. “De TU vindt open onderwijs belangrijk en zo’n conferentie is daarvoor een goede boost.”


In drie dagen tijd worden 160 sessies gehouden. Welke kun je niet missen als je deze week bij de conferentie bent? “Dat ligt er helemaal aan waar je interesse ligt”, aldus Van Valkenburg. “De sessies zijn zo divers, alle lagen van het onderwijs vanuit de hele wereld komen aan bod. Er zijn verschillende tracks, zoals over beleidsvraagstukken, de praktische kant en de tools.”


Even binnenlopen bij een workshop of debat, kan niet. Het congres kost 500 euro voor drie dagen (de helft voor TU’ers) en voor registratie is het te laat. Wie toch een glimp wil opvangen van het congres kan de livestream bekijken, die ook wordt uitgezonden in het Teaching Lab.   


Via de livestream zijn de keynotes te volgen. Zo vertelt Vincent Zimmer, oprichter van Kiron Open Higher Education, over hoe open onderwijs helpt bij de ontwikkeling van vluchtelingen. Erin McKiernan uit Mexico legt uit hoe open research en open onderwijs gecombineerd kunnen worden. Vanuit het Rijksmuseum deelt Annemies Broekgaarden hun onderwijsstrategie, die zich vooral richt op digitale plannen. De keynotes worden afgesloten door Peter Smith, oprichter van drie innovatieve colleges. Hij zal het hebben over de toekomst van open education.


Roos van Tongeren / Redacteur

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.