De ondernemingsraad krijgt geen inspraak over de begroting en het onderzoeks- en onderwijsbeleid van de TU. InspraakIn een overlegvergadering met het college van bestuur werden vorige week de reglementen en commissies van de ondernemingsraad (or) besproken.

InspraakIn een overlegvergadering met het college van bestuur werden vorige week de reglementen en commissies van de ondernemingsraad (or) besproken. De gesprekspartners stemden in met de reglementen, maar over de commissies liepen de meningen uiteen. Collegevoorzitter De Voogd had drie permanente commissies voor de or in gedachten, in plaats van de zes die voorgesteld waren. Daarmee ging hij voorbij aan twee belangrijke wensen van de or: een commissie onderwijs en onderzoek (O&O) en een financiële commissie. Met O&O zou de or inspraak krijgen in het beleid van de TU, ook binnen de faculteiten. De Voogd sprak van een 'overkill' aan zeggenschap, en stemde daarom niet in met een commissie O&O.Ook de afwijzing van een financiële commissie was een tegenslag voor de raad. De Voogd wees op het adviesrecht dat de or heeft bij grote investeringen, zoals die voor het bouwprogramma. Hij wil liever met de or van gedachten wisselen over hoofdlijnen. Daarmee ontzegt hij de or het adviesrecht over de jaarlijkse begroting van de TU. De studentenraad heeft dat recht wel.Het college ging ook niet zonder meer akkoord met het voornemen van de or om de huidige medezeggenschapscommissies nog voor de verkiezingen om te vormen tot onderdeelscommissies van de or. ,,Er is een goedlopend overleg'', meende De Voogd, ,,en er zijn duidelijke afspraken met decanen over de zeggenschap. Dit kan wat ons betreft gewoon doorgaan tot de verkiezingen. Een broedende kip moet je niet storen.''Or-voorzitter De Tombe greep het overleg aan om zich bij het college te beklagen over de slechte informatievoorziening. ,,Wij lopen een serieuze informatie-achterstand op'' zei ze. Ze vreest dat het college daardoor zelf dreigt te bepalen wat er gebeurt.

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.