De ondernemingsraad heeft Daan Hoogwater gisteren aangewezen als opvolger van Dorien de Tombe. HarmoniemodelHoogwater was de enige kandidaat voor het voorzitterschap van de or.

HarmoniemodelHoogwater was de enige kandidaat voor het voorzitterschap van de or. Het is ditmaal niet de AbvaKabo die de voorzitter levert, maar de CMHF, waarin Hoogwater het wetenschappelijk personeel vertegenwoordigt. Frans Bazen van de AbvaKabo werd in de or-vergadering gekozen tot vice-voorzitter.Hoogwater zat eerder namens TH Akkoord in de u-raad. In navolging van De Tombe benadrukt de nieuwe voorzitter het geringe belang van herkomst naar geleding of partij in de or. In het dagelijks leven is Hoogwater coördinator externe contacten bij de subfaculteit Scheikundige Technologie en Materiaalkunde.Volgens Hoogwater zal de koers van de or niet drastisch wijzigen. ,,Het vertrek van De Tombe had niets te maken met het beleid van de or'', verduidelijkt hij. ,,Dat had meer te maken met de presentatie en de stijl van leidinggeven.'' Over zijn eigen aanpak is Hoogwater terughoudend. Wel laat hij weten het harmoniemodel voor te staan, en groot belang te hechten aan 'netwerken'. ,,Daar zijn vaak het snelst en de beste resultaten mee te bereiken'', meent hij.Vertrekkend voorzitter De Tombe werd door haar eigen partij AbvaKabo een te rigoreuze aanpak verweten, waarmee ze velen 'de gordijnen injoeg'. Zij kondigde vorige week aan haar werk in de raad helemaal te zullen neerleggen. Hoogwater zegt dit nog niet van haarzelf vernomen te hebben en gaat er vooralsnog vanuit dat zij aanblijft als or-lid.

Win a solar power bank by subscribing to our newsletter

During the OWee, Delta asked participants to subscribe for the newsletter and win a Waka-Waka solar power bank. One power bank still remains. Find out how you can win it.

Hulp bij trauma's

Ook medewerkers van de TU Delft zijn soms betrokken bij schokkende gebeurtenissen, zoals de zelfdoding van een naaste of de aanslag in Nice. Zij zoeken hulp bij bedrijfsmaatschappelijk werk.

Hitte in de Hofstad

Honderdtwintig Haagse huishoudens doen mee aan onderzoek naar hitte in de Hofstad.

Van Nuna naar scootmobiel

De Scoozy moet de ingeslapen scootmobielmarkt een nieuwe impuls geven. Oud-Nuna-kampioen Job van de Kieft is één van de breinen achter de start-up.

Millennials en het milieu

Millennials houden van reizen en vliegen graag de hele wereld over. TBM-promovendus Oscar Kraan spreekt zijn generatiegenoten aan op hun morele verantwoordelijkheid. In hun eigen belang.