Gewapend met nieuwe informatie van de raad van toezicht, gaat de ondernemingsraad deze week zijn advies opstellen over de benoemingen in het cvb.

,,Dat is vertrouwelijk'', zei collegevoorzitter De Voogd. ,,Ik wil erover geen mededelingen doen'', zei raad-van- toezichtvoorzitter ir. J. Slechte. Een delegatie van de TU-ondernemingsraad heeft gisteren gedurende bijna twee uur achter gesloten deuren gesproken met beide topfiguren van de TU. Onderwerp: de voordracht voor het benoemen tot collegelid van de professoren Wakker en Berkhout.Ook dr. D.J. De Tombe, de or-voorzitter, wilde weinig kwijt over het gesprek, waarin haar raad over twee zaken meer te weten wilde komen: wat waren de achtergronden van de recente conflicten in het college van bestuur, en wat garandeert ons dat de conflictstof met de nieuwe benoemingen verdwenen is? De Tombe zei dat het gesprek ,,een stuk opener'' was geweest dan dat van vorige week, en dat nu in ieder geval over de ,,probleemanalyse'' geen wezenlijk verschil meer bestond. Op de vraag of ze ook garanties had gekregen was ze kort: ,,Daar kan ik niks over zeggen.''Volgende week woensdag zal de or zijn formele advies uitbrengen, maar voordien wil De Tombe nog met een aantal personen gesprekken voeren: met de decanen in de groepsraad, met de raad van hoogleraren en ook nog met een voormalig lid van het college van bestuur. ,,Wij willen weten wat het draagvlak is van de voorgestelde benoemingen, en ook hoe anderen erover denken.''Het advies zal woensdag door ir. Slechte in ontvangst worden genomen, die zich voor die gelegenheid zal laten vergezellen door J. Stekelenburg, oud-FNV-voorzitter en nu burgemeester van Tilburg. Binnen de or leefde aanvankelijk de gedachte dat het advies ook wel later dan volgende kon worden uitgebracht, maar de raad van toezicht heeft kennelijk laten weten dat de or dan buiten spel zou komen.

Zorgen over tekort op begroting

Universiteiten en studentenorganisaties maken zich zorgen over het gat in de onderwijsbegroting. “Alsof je je studentenkamer na je verhuizing voor de volgende bewoner als een enorme puinhoop achterlaat.”

Factory in a Day

Op 18 september zijn de resultaten getoond van Science: Factory-in-a-Day. In dit project is kennis verzameld die nodig is om fabrieksrobots intelligent te maken.

Humans of TU Delft

Meet Roy Bendor, Assistant Professor in the Faculty of Industrial Design.

North Sea expedition

The sea bed of the North Sea is mostly gravel, sand and mud. But how come some areas are more prolific or vulnerable than others? A team of scientists went on an expedition last summer to find out.

Pesten onder studenten

Het is de Week Tegen Pesten. Ondanks dat er nauwelijks cijfers zijn, is het volgens deze deskundige duidelijk dat ook in het hoger onderwijs wordt gepest.