Kort

NPO Radio 1 vanaf The Green Village

NPO Radio1 gaat tijdens de Nationale Klimaatweek live uitzenden vanaf The Green Village op de campus van de TU Delft. Gedurende zes dagen zullen zeven omroepen ervandaan uitzenden.

Voor de uitzendingen wordt het op The Green Village gelegen co-creation centre – een glazen gebouw – omgebouwd tot radiostudio. Naast bijvoorbeeld microfoons, zend- en regieapparatuur komen er camera’s voor visual radio, plekken om studiogasten te ontvangen en werkplekken voor redacteuren, vertelt persvoorlichter Inge Snijder van de TU Delft. “Het is fantastisch dat we dit samen met de NPO kunnen doen”, zegt ze.   


(Foto via persvoorlichting TU Delft) 

De Nationale Klimaatweek is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en heeft als doel om burgers te inspireren meer met het klimaat te doen. Snijder: “Zowel de TU Delft als de NPO wilde daar bij aanhaken door zelf een klimaatweek te organiseren.” De NPO had The Green Village op het oog.  

Gedurende zes dagen klinkt er steeds een ander radioprogramma vanuit The Green Village. “Hoewel de programma’s allemaal een ander karakter hebben, loopt het klimaat tijdens deze week als rode draad door hun programmering heen. De TU Delft is een klimaatuniversiteit dus het is mooi dat Delftse wetenschappers straks ook een bijdrage kunnen leveren aan radio-items.”

De Nationale Klimaatweek – en die van de TU Delft – is van maandag 31 oktober tot en met zondag 6 november. De volgende programma’s worden uitgezonden vanaf de campus:

  • Maandag 31 oktober: Spraakmakers (KRO NCRV) van 09.30 tot 11.30 uur
  • Dinsdag 1 november: Bureau Buitenland (VPRO) van 13.30 tot 14.00 uur
  • Dinsdag 1 november: Geld of je Leven (EO) van 15.30 tot 16.00 uur
  • Woensdag 2 november: Villa Van den Berg (Omroep Max) van 14.00 tot 15.30 uur
  • Donderdag 3 november: Live online via nporadio1.nl/klimaatstudio. Tussen 13.00 en 14.00 uur is er Q&A met het klimaatpanel, waarbij iedereen vragen kan stellen aan klimaatexperts en oplossingen worden besproken.
  • Vrijdag 4 november: De Nieuws BV (BNNVARA) van 12.00 tot 13.30 uur
  • Zaterdag 5 november: De Publieke Tribune (HUMAN) van 15.00 tot 16.00 uur
  • Zaterdag 5 november: In de Kantine (WNL) van 17.00 tot 19.00 uur

(AdB)

 

Nieuwsredacteur Annebelle de Bruijn

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

a.m.debruijn@tudelft.nl

Comments are closed.