Prof.dr. Joachim Norbert Burghartz is per 26 oktober benoemd tot hoogleraar Integrated Sensing Devices bij de faculteit Informatietechnologie en Systemen.

br />Burghartz (geboren 4 oktober 1956 te Aaken-Duitsland) treedt in dienst bij de subfaculteit Elektrotechniek, onderzoekinstituut DIMES. Sinds 1987 werkte hij bij het IBM Thomas J. Watson Center in New York, waar hij verschillende projecten leidde op het gebied van devices en technologie. Hij heeft zich beziggehouden met de ontwikkeling van een aantal typen devices die in het hart liggen van moderne ontwikkelingen op het gebied van zeer hoog frequente micro-elektronica. Dit onderwerp is een van de vier hoofdthema's van het onderzoek bij het instituut DIMES.Centraal bij Integrated Sensing Devices staat het maken van systemen op een chip waarin sensing en actuating voorkomen. Het vakgebied behelst een diepgaande kennis van materialen, ICT, micro-elektronica en de capaciteit om die kennis toe te passen in nieuwe sensoren, actuatoren en hybride elektronische systemen. De hoogleraar is de schakel tussen de elektronische circuits en systemen, en de ICT.

Prof.dr. Joachim Norbert Burghartz is per 26 oktober benoemd tot hoogleraar Integrated Sensing Devices bij de faculteit Informatietechnologie en Systemen.Burghartz (geboren 4 oktober 1956 te Aaken-Duitsland) treedt in dienst bij de subfaculteit Elektrotechniek, onderzoekinstituut DIMES. Sinds 1987 werkte hij bij het IBM Thomas J. Watson Center in New York, waar hij verschillende projecten leidde op het gebied van devices en technologie. Hij heeft zich beziggehouden met de ontwikkeling van een aantal typen devices die in het hart liggen van moderne ontwikkelingen op het gebied van zeer hoog frequente micro-elektronica. Dit onderwerp is een van de vier hoofdthema's van het onderzoek bij het instituut DIMES.Centraal bij Integrated Sensing Devices staat het maken van systemen op een chip waarin sensing en actuating voorkomen. Het vakgebied behelst een diepgaande kennis van materialen, ICT, micro-elektronica en de capaciteit om die kennis toe te passen in nieuwe sensoren, actuatoren en hybride elektronische systemen. De hoogleraar is de schakel tussen de elektronische circuits en systemen, en de ICT.