Campus

Museumnacht Delft

Gekleed in witte papieren overall en infinity-brilletjes trokken ze de afgelopen weken door de stad, de leden van het promoteam van de Museumnacht Delft. Het thema: blik op oneindig.

Wat: Museumnacht Delft

Waar: Binnenstad

Wanneer: Vrijdag 6 november van 20.00 uur tot

middernacht

Toegang Prijs: € 10 in de voorverkoop, € 12 op de dag zelf (passe-partout)

Partyprognose: 8

Het blijft een gouden greep, een museumnacht. Het grote publiek dat musea op een doorsnee zondag liever links laat liggen, staat opeens te trappelen voor een bezoekje als er dj’s zijn. En wat te denken van Theater De Veste dit jaar, dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot het

Magistrale Museum der Vaginale Verbeelding, van kunstenares Yvonne Beelen. Hoe dan ook een naam om te houden, al is het maar vanwege haar workshops ‘Kom kutje kleien’ in het

Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Organisatoren Nina Voets van Club Ciccionina en René Jacobs van galerie De Kunstkop zijn er druk mee. “De Museumnacht groeit elk jaar een beetje, van 2300 in 2010, naar 3700 vorig jaar”, zegt Jacobs. “Ik doe niet mee aan al die belachelijk opgepompte bezoekersaantallen van andere evenementen. Die 3700 waren er ook echt, en hebben allemaal een passe-partout gekocht. We scoren goed in vergelijking met andere museumnachten.” Gooi er een beetje mooi weer bij en er zouden dit jaar weleens vierduizend man kunnen komen opdagen, verwacht de organisator. Die moet je natuurlijk wel elk jaar weer weten te boeien. Het kiezen van een thema is elke keer weer een dingetje, maar nu was één ding duidelijk: “We wilden graag aanhaken op de grote Jan Schoonhoven-tentoonstelling van de grootste van onze 28 deelnemers, Museum Prinsenhof. Zo kwamen we uit op oneindig.”

Het jaarlijkse Tussenruimteproject, dat kunst tentoonstelt in tijdelijke ruimtes, toont dit jaar juist kunst in ruimtes die gewijd zijn aan de eeuwigheid; namelijk de kerken in Delft. Na de openingsact van Nakamato en Benoits, een licht- en geluidshow op het Agathaplein, kun je je eigen route samenstellen. Lopen hoeft niet: de drie kwibussen rijden je rond. Je kunt je voeten immers maar beter sparen, nu de afterparty terug is op zijn vertrouwde locatie: Theater De Veste.

museumnachtdelft.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.