Movies zonder maagklachten

De terrassen staan blank, de stufi is er doorheen, dus wat doe je dan? Movie night met je huisgenoten natuurlijk! Met een snack die zowaar nog valt binnen de houdbaarheidsdatum.

Ken je dat? Je hoofd loopt over van stapels films die je echt nog een keer wilt zien, maar als puntje bij paaltje komt en je klaar zit voor een filmavondje met vrienden, heb je geen idee meer wat je moet bestellen. Het is het bestaansrecht van de app MovieNight. Daarin kun je bijhouden welke films je wilt zien, welke films in de bioscoop verschijnen en welke dvd’s je hebt uitgeleend aan vrienden. Je wensenlijst kun je natuurlijk delen en als klap op de vuurpijl zit er een datumprikker in om die filmavond met je matties nu eindelijk eens vast te leggen. Moet je ze nog uitleggen waar de film over gaat of wie erin meespelen? Eitje: want uiteraard is de app gewoon gekoppeld aan Imdb.

Tjonge, dat scheelt een hoop frustratie. Al zou het helpen dat de bitterballen die je speciaal voor de gelegenheid uit de vriezer vist, niet over datum zijn. Maar ook dáár heb je een app voor: My Food Reminder. Die houdt bij wanneer de houdbaarheidstermijn van je etenswaren – al dan niet ingevroren – verloopt. Ja ja, daar gebruikt je moeder van die handige diepvrieszakjes voor waar je gewoon de datum op kunt schrijven, maar geef toe: heb je die ooit weleens gekocht? En dan nog: vind dat vergeten pakje gehakt maar eens terug in de vriezer, achter de bakken ijs, ovenpatat en kippenbouten van je huisgenoten – allemaal ook zonder datum natuurlijk. Behalve je goede humeur behoud je er meteen je centen mee, want zonder de app had je vast en zeker al lang bij de snackbar gezeten. Voor verse, houdbare bitterballen.

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.