Overslaan en naar de inhoud gaan
Meiden bevolken EWI

Rekenen, programmeren en een robot een kaarsje laten uitblazen. Met die opdrachten gingen vrijdag 22 april zeventig meisjes uit 5 vwo aan de slag op de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) tijdens Model in 1 Dag.

Dat evenement is bedoeld om techniek te promoten bij meisjes. Volgens organisator Trudy Middendorp lukt dat aardig. "Het aantal eerstejaars meisjes is de afgelopen jaren gestegen. Op dit moment bestaat bij technische wiskunde de instroom voor veertig procent uit meisjes."

Win a solar power bank by subscribing to our newsletter

During the OWee, Delta asked participants to subscribe for the newsletter and win a Waka-Waka solar power bank. One power bank still remains. Find out how you can win it.

Lees het artikel

Hulp bij trauma's

Ook medewerkers van de TU Delft zijn soms betrokken bij schokkende gebeurtenissen, zoals de zelfdoding van een naaste of de aanslag in Nice. Zij zoeken hulp bij bedrijfsmaatschappelijk werk.

Lees het artikel

Hitte in de Hofstad

Honderdtwintig Haagse huishoudens doen mee aan onderzoek naar hitte in de Hofstad.

Lees het artikel

Van Nuna naar scootmobiel

De Scoozy moet de ingeslapen scootmobielmarkt een nieuwe impuls geven. Oud-Nuna-kampioen Job van de Kieft is één van de breinen achter de start-up.

Lees het artikel

Millennials en het milieu

Millennials houden van reizen en vliegen graag de hele wereld over. TBM-promovendus Oscar Kraan spreekt zijn generatiegenoten aan op hun morele verantwoordelijkheid. In hun eigen belang.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe