Lezers bezoeken Qutech lab

Zo'n negentig lezers van het blad New Scientist.nl bezochten dinsdag het Qutech lab waar Delftse onderzoekers werken aan 's werelds eerste quantumcomputer.

De geïnteresseerde en goed ingelezen groep kreeg lekencolleges over quantumfysica door prof.dr.ir. Leo Kouwenhoven en over verstrengeling door dr.ir. Ronald Hanson.

Daarna volgde een rondleiding door het nieuwe laboratorium met op de begane grond de machinekamer met alle koelinstrumentarium en pompen. Daarboven bevinden zich de laboratoria en modern ingerichte  vergaderruimten. Als laatste kwam het optische laboratorium aan bod waar eerder dit jaar baanbrekende experimenten zijn gedaan met verstrengeling van twee quantumbits op enkele meters afstand.

De opening vindt plaats op 18 december. Delta publiceert op 13 januari 2014 een reportage over het bezoek.

Bekijk ook de video (2:30)

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.