Onderwijs

Lancering Dare-raket uitgesteld tot donderdag

Bij de doorloop van de lancering gisteravond doken er teveel losse eindjes op. Het Dare-team besloot daarop de lancering van Stratos II uit te stellen tot donderdag.

Het zijn procedurele foutjes, licht persvoorlichter Christ Akkermans vanuit Spanje toe. De checklist voor de lancering bestaat uit een paar honderd stappen. Toen bij de doorloop daarvan gisteravond het team er achter kwam dat sommige dingen handiger konden, besloten de studenten geen risico te nemen en de recordpoging een dag uit te stellen.

“Er was een stap die vijf minuten voor de lancering gepland was, waarvan we vonden dat die toch beter een minuut naar voren kon”, geeft Akkermans als voorbeeld. Dat soort veranderingen moet correct doorgevoerd worden, zowel in de lijst als in de computersoftware. Technische problemen zijn er niet geweest. Tot lichte verbazing van Akkermans.

Vanmiddag wordt de zeven meter lange Stratosraket in de lanceertoren geplaatst om de loskoppeling van de navelstreng vlak voor de lancering te optimaliseren. Daarna gaat de raket terug de loods in.

Morgenvroeg, donderdag 15 oktober 2015 om zes uur ’s morgens begint de voorbereiding van de lancering. Doordat die vier tot vijf uur in beslag neemt, verwacht Akkermans de lancering tussen 11 en 12 uur.

Laatste nieuws en een live video stream via de website van Dare.

Meer informatie:

http://delta.tudelft.nl/artikel/countdown-stratos-…

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.