Onderwijs

Koude start

De kou van de afgelopen weken heeft een ontluisterend nieuwtje opgeleverd over elektrisch rijden.
Een Radio1 verslaggever ontmoette duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, een enthousiast evangelist van het elektrisch rijden, niet in zijn blauwe elektrische Lotus, maar in de BMW diesel van zijn vrouw.

De kou had de actieradius van zijn elektrische auto met zo’n 20 procent verminderd en het gebrek aan verwarming maakte elektrisch rijden tot een ijzingwekkende ervaring. 


Beluister het fragment (tussen 39:24 en 43:04)

Een museumbezoek verheffend voor je relatie? Jazeker. Want wie niet bang is voor een beetje kunstmatige hulp, kan tijdens de Rotterdamse Museumnacht op slag (weer) verliefd zijn. Zonder xtc, mét het knuffelhormoon Oxynosine 5Mille+. Laboratoire d’Odeur brouwt het in haar mobiele lab in het Natuurhistorisch Museum en zorgt ervoor dat het direct in je bloedbaan komt. Als dát geen goed startpunt is voor de avond…

De Museumnacht, vanwege het tienjarig bestaan onder het thema ‘10×010’, gaat trouwens officieel van start in het Museumpark. Daar blaast Rotterdammer, schrijver en fantast Ernest van der Kwast letterlijk de kaarsjes uit van de verjaardagstaart. Vervolgens transformeert het park tot een andere wereld – eigenlijk de hele stad verandert. Op elke straathoek zijn wel performances te vinden. Heerlijk om gewoon tussendoor te dwalen, maar ook leuk: volg een wandeltocht van AroundTown! Er zijn drie routes: ‘Johnnie en Anita Favorites’ (met het accent op de Witte de Withstraat en het Museumpark), de ‘Tiny en Lau-tour’ door het centrum en ‘Niet beppen maar steppen’ over de Kop van Zuid. De twee uur durende tochten (met begeleiding) beginnen om 21.00 uur bij reserveringspunt Rotterdam.info op de Coolsingel 195-197.

Natuurlijk kun je het, genietend van die hervonden kriebels in je buik, ook rustiger aan doen. In de Kunsthal bijvoorbeeld, waar om 21.30 en 23.00 uur Anneke van Giersbergen optreedt met Agua de Annique. Wandel je meteen even door naar de voodootentoonstelling in het museum, waar je kunt laten voorspellen hoe jouw leven er over tien jaar uitziet.

Echt lachen is het in het altijd leuke Schielandhuis. Daar verbouw je groente en fruit met behulp van powertools tot muziekinstrumenten, om vervolgens om 20.00 en 22.00 uur mee te spelen in het Vegaphonisch Orkest. Met een fijne party toe natuurlijk, want een beetje normaal vertier blijft belangrijk – ‘ja toch, niet dan?’

Rotterdamse Museumnacht, op zaterdag 5 maart van 19.45 tot 2.00 uur. Passe-partout € 13,50; € 17,50 op avond zelf bij de deelnemende musea. De wandeltochten kosten € 10,- extra en € 15,- voor de steptocht.
www.rotterdamsemuseumnacht.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.