Karl Dittrich vertrekt bij kwaliteitsbewaker NVAO en wordt voorzitter van de vereniging van Nederlandse universiteiten VSNU. Hij volgt Sijbolt Noorda op, die zes jaar lang aan het roer stond.

Karl Dittrich (59) neemt op 1 december de voorzittershamer van Noorda over. Hij werkte tot halverwege de jaren tachtig als wetenschapper aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Maastricht. In 1986 werd hij lid van het Maastrichtse college van bestuur, waarvan hij in 1994 voorzitter werd. Sinds 2005 staat hij aan het hoofd van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Daarnaast was hij sinds juni 2008 vicevoorzitter van het Europees Consortium van Accreditatieorganisaties (ECA).

Het was al bekend dat Noorda zou vertrekken, want zijn termijn loopt af en zijn eerste termijn was al verlengd. Noorda heeft bovendien de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Het is nog niet bekend wat hij hierna gaat doen.

Ook is er nog geen opvolger voor Dittrich gevonden. De voorzitter van de NVAO wordt benoemd door de twee ministers van hoger onderwijs van Nederland en Vlaanderen. Dittrich zou ook een Vlaamse opvolger kunnen krijgen.

Delta can help you

Housing, language, making Dutch friends, getting to know your way around Delft, loneliness. Studying at TU Delft is so much more than just attending classes and spending hours on end in the library. Delta helps to address problems that international students sometimes deal with and help solve them. Find out how.

Humans of TU Delft

TU Delft is a community of people with very different backgrounds and all kinds of activities. Delta helps you to get to know your colleagues and fellow students. Meet Vanessa van Aalst, one of seven foremen and forewomen in TU Delft facility management (FMVG).

Shell will be on campus today talking about the energy transition

President-Director Marjan van Loon of Shell Netherlands will visit TU Delft today to discuss opportunities in sustainable energy. Earlier this year, three students questioned her on Shell’s course towards sustainability. Read here what she had to say.

The pros and cons of a project abroad

Doing a project abroad has its pros and cons, or so our Delta Lab students discover in Chile. Read about it in their blog.

Surviving public transport

Too scared to get on your bike? Here’s our quick guide to getting around town by train, tram or taxi.