Kandidaten gezocht voor Nationale Postdocprijs

De Nationale Postdocprijs is een nieuwe prijs voor wetenschappers. De winnaar krijgt tienduizend euro, melden de Jonge Akademie en de Koninklijke Hollandse Maatschappij van Wetenschappen (KHMW).

Met de prijs willen de twee organisaties "hun waardering uitdrukken voor goed onderzoek en voor het belang van gebruik van dat onderzoek in en voor de samenleving". De winnaar van de prijs kan het geldbedrag van tienduizend euro naar eigen inzicht besteden aan onderzoek.

De prijs zal jaarlijks worden uitgereikt, afwisselend aan een bèta/medische wetenschapper en een alfa/gammawetenschapper. Kandidaten moeten niet langer dan tien jaar geleden zijn gepromoveerd aan een Nederlandse universiteit. Bovendien moeten ze in Nederland aan het werk zijn als postdoc of universitair docent.

Hoogleraren en directeuren van onderzoeksinstituten kunnen tot 15 juli ieder maximaal twee kandidaten nomineren. De besturen van de Jonge Akademie en de KHMW benoemen een beoordelingscommissie, die de winnaar van de prijs voordraagt.

In november zal de prijs voor het eerst worden uitgereikt.

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.