TU Delft Delta VSSD Tosti Lustrum
De lustrumcommissie van VSSD bakte een uur lang tosti's ter ere van haar 55-jarig bestaan. (Foto's: Marjolein van der Veldt)

Tijdens één van de eerste koude dagen ontfermt de VSSD zich met warme tosti’s over haar medestudenten. Want wie jarig is, trakteert!

De Vereniging voor Studie- en Studentenbelangen te Delft (VSSD) wordt op 19 december 55 jaar. Ter ere van haar elfde lustrum organiseert de vereniging meerdere activiteiten. De kick-off ervan was vandaag toen de lustrumcommissie vanaf 12.30 uur tosti’s uitdeelde in Freezone B.

De grond tussen de Aula en Library slaat inmiddels wit uit, maar dat weerhoudt de VSSD-leden er niet van dapper door te bakken. “Het idee is ontstaan omdat we in ons gebouw heel veel tosti’s eten”, vertelt de blauwbekkende Issa Hanou. “En het is ook gewoon lekker om iets warms te krijgen in deze kou.”       

VSSD01.jpgJeroen Esseveld (links) en Issa Hanou (midden) in hun pop-up keuken.

Commissiegenoot Jeroen Esseveld spoort intussen zoveel mogelijk voorbijgangers aan een gratis gebakken bammetje te eten. “Naast deze actie organiseren we in de maanden december en januari meerdere activiteiten ter ere van ons 55-jarig bestaan”, vertelt hij als we bij de steeds drukker wordende pop-up keuken aanschuiven. “Zo is er volgende week een bierproeverij en volgt in januari een pubquiz”. Inmiddels opgeslokt door de drukte geeft hij nog snel mee dat er een banner bij 3mE hangt, “daar staan alle activiteiten op!”.  

De VSSD bestaat sinds 1963. Momenteel ondersteunen 3000 leden de vakbond die zich bezighoudt met alle ontwikkelingen die studenten aangaan, denk aan huisvesting en onderwijs.