Overslaan en naar de inhoud gaan

In 2001 wordt in Almere een Centrum voor Kunstzinnige Vorming gebouwd, geheel naar Japans ontwerp. De maker is Sanaa, een samenwerkingsverband tussen de Japanse architecten Ryue Nishizawa en Kazuyo Sejima.

Op vrijdag 8 december geven de architecten in het kader van de evenementenreeks ‘Japanorama 2000' een lezing over hun werkwijze. Een dag later gaat een tentoonstelling over het werk van het tweetal van start.Sejima wordt na Itsuko Hasegawa gezien als de belangrijkste vrouwelijke architect van Japan. De projecten van Sanaa worden gekenmerkt door transparantie, die ontstaat door het gebruik van lichte materialen als glas, geperforeerd staal en golfplaat.De lezing begint om 19.00 uur in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam. Reserveren aanbevolen: 010 440 12 00 of info@nai.nl. De tentoonstelling van Nishizawa en Sejima loopt van 9 december tot en met 7 januari 2001. Tevens is nog tot en met 14 januari 2001 de tentoonstelling 'Towards Totalscape’ te bezichtigen, over Japanse architectuur in de sociale en culturele context van hedendaags Japan.

In 2001 wordt in Almere een Centrum voor Kunstzinnige Vorming gebouwd, geheel naar Japans ontwerp. De maker is Sanaa, een samenwerkingsverband tussen de Japanse architecten Ryue Nishizawa en Kazuyo Sejima. Op vrijdag 8 december geven de architecten in het kader van de evenementenreeks ‘Japanorama 2000' een lezing over hun werkwijze. Een dag later gaat een tentoonstelling over het werk van het tweetal van start.Sejima wordt na Itsuko Hasegawa gezien als de belangrijkste vrouwelijke architect van Japan. De projecten van Sanaa worden gekenmerkt door transparantie, die ontstaat door het gebruik van lichte materialen als glas, geperforeerd staal en golfplaat.De lezing begint om 19.00 uur in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam. Reserveren aanbevolen: 010 440 12 00 of info@nai.nl. De tentoonstelling van Nishizawa en Sejima loopt van 9 december tot en met 7 januari 2001. Tevens is nog tot en met 14 januari 2001 de tentoonstelling 'Towards Totalscape’ te bezichtigen, over Japanse architectuur in de sociale en culturele context van hedendaags Japan.

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe