Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisjesmelker van het jaar Soner Sari heeft nog een prijs gewonnen: de Gouden Huilebalk. Hij kreeg die van ROOD, de jongerenpartij van de SP, die hem ten onrechte zou beschuldigen van malafide praktijken.

Soner Sari werd in februari uitgeroepen tot huisjesmelker van het jaar. Volgens de jongeren van de Socialistische Partij weigert Sari zijn panden fatsoenlijk op te leveren, doet hij nauwelijks aan onderhoud en bedreigt en intimideert hij zijn huurders.

De Amsterdamse zakenman was op z'n zachtst gezegd niet blij met de prijs en ondernam juridische stappen. In een persbericht van ROOD staat dat de gebeurtenissen volgens hem "uit de daadwerkelijke context zijn gehaald" en dat "onbenullige feiten worden opgeblazen". ROOD zou aan "scoringsdrift" lijden.

Zwartboek

De SP-jongeren zijn het daar niet mee eens. Voorzitter Merel Stoop: "De juryleden van de verkiezing zijn tot hun oordeel gekomen op basis van een uitgebreid zwartboek met foto's en verklaringen van huurders. De enige mensen die hier het recht hebben om kwaad te zijn, zijn de gedupeerde huurders."

Om deze reden overhandigt ROOD hem nu opnieuw een prijs: de Gouden Huilebalk. "Hij laat zijn huurders creperen en intimideert ze zelfs, maar als wij dan samen met de huurders in opstand komen, stuurt hij zijn advocaat op ons af", reageert Stoop. "Het lijkt wel de wereld op zijn kop."

Excuses

Het is niet de eerste keer dat de jongerenpartij het aan de stok krijgt met een 'huisjesmelker van het jaar'. In 2010 deed de Groningse huisbaas Wim Bulten aangifte wegens smaad en moest ROOD excuses aanbieden: een aantal van de klachten bleek niet waar te zijn.

Hoe haal je de Dutch Design Week?

Morgen begint de Dutch Design Week in Eindhoven. Daan van Eijk vertelt waarom je dit evenement niet mag missen en Maaike Kleinsmann tipt hoe je er zelf kunt komen te staan.

Lees het artikel

Electric motorcycle team looking for competitors

The Nova Electric Racing team from TU Delft has won the European Championship for electric racing motorcycles.

Lees het artikel

Weer meer bezoekers Open Dagen

Vandaag en maandag bezoeken 5.860 scholieren de campus. Studenten en medewerkers maken zich op voor de ontvangst.

Lees het artikel

Over en uit voor de verbrandingsmotor?

In het kielzog van Tesla zetten steeds meer autofabrikanten in op elektrisch rijden. Onlangs werd zelfs het eerste elektrische vliegtuig aangekondigd. Is het einde van de verbrandingsmotor echt in zicht?

Lees het artikel

Partyspotter: Dwalen door Poptahof

Dans, muziek, kleinkunst en locatietheater. Allemaal deze week bedacht en gemaakt voor de slotavond van het straattheaterfestival ‘Dwalen door Poptahof’ op zaterdag 21 oktober.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe