bucky lab, tu delft, delta

Bucky Lab started a collaboration with Mojo, the festival organisation company. Eric van Eerdenburg, director of Lowlands, was looking for innovative concepts for festivals, and asked building technology students to help him with this.

What followed was a semester of conceptualizing, talking, playing with wood and mud, and lots of funkiness.

In the Bucky Lab course, building technology students learn to build what they draw. Questions like: will the design be strong enough? Will it hold these forces? suddenly become much more important when you have to build a prototype.

Waar doen we het voor?

Columnist Kim Lan Jong Baw vraagt zich soms af waarom ze doet wat ze doet. Ze krijgt nieuwe energie van idealistische, passievolle en ambitieuze ingenieurs. Haar tip: doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count.

How to educate entrepreneurs

Researcher and Delta Lab blogger Frido Smulders wonders how a university can really teach student entrepreneurs to think out of the proverbial box.

Popronde Delft

Vanavond is het rondreizende muziekfestival Popronde in Delft. Met veel bandjes in cafés, restaurants, een platenzaak én een rondvaartboot.

Watching DNA proteins in action

How does a cell coil two metres of DNA into compact chromosomes? PhD student Jorine Eeftens revealed a part of the mystery.

Wat merken studenten van 206 miljoen extra?

Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Wat zien studenten daarvan terug?