Honderd jaar botanische tuin delta tu delft

De Botanische Tuin van de TU Delft bestaat honderd jaar. Dat wordt zaterdag 14 oktober gevierd met de opening van een nieuwe expositie over lichtgevende planten en dieren, en met muziek en spektakel.

Paddenstoelen, blacklight, muziek; het staat allemaal op het programma van de viering van het honderd jarige bestaan van de Botanisch Tuin. Het dak gaat eraf, zo lijkt het. Wees gerust, de tuin blijft braaf bij haar leest. Op het feest staat de opening geprogrammeerd van een nieuwe expositie over lichtgevende planten, paddenstoelen en dieren.

“Een belangrijk onderdeel van de bioluminescentie-expositie is een golfslagbad met zeshonderd liter zeewater waarin lichtgevende algen komen”, vertelt de Delftse student biotechnologie Richard Groen, die de tentoonstelling heeft ontwikkeld. Turbulentie zorgt ervoor dat deze algen oplichten. In de expositie zijn ook lichtgevende dieren en paddenstoelen te zien.

Het programma start om 14 uur en eindigt om 19 uur. Wetenschappelijk directeur Bob Ursem, collegevoorzitter Tim van der Hagen en de Delftse wethouder Stephen Brandligt nemen het woord. Daarnaast zijn er concerten klassieke muziek en een performance van kunstenaar Peter Zegveld. Voor kinderen is een speurtocht door de tuin georganiseerd. Iedereen is welkom.

All bateries on deck

The shipping industry wishes to become greener. But how? Two TU Delft students have kick-started a transition towards maritime electrical transport.

Dit doet WijWonen, de huurdersorganisatie van Duwo

Huurdersorganisatie WijWonen wordt geleid door een studentbestuur. Zij zoekt nieuwe leden. Wat doet WijWonen zoal?

Meten en regelen in de protonenkliniek

Protonenkliniek HollandPTC (Holland Protonen Therapie Centrum) opent begin volgend jaar. Delta kreeg alvast een rondleiding.

Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen 4.400 keer ondertekend.

Herinnering aan Bogaerts

Universiteitshistoricus Abel Streefland schrijft een In Memoriam over hoogleraar geodesie Theo Bogaerts, die vorige maand overleed.