Het nieuwe elftal van Medical Delta

Het oranje elftal mag dan vanavond in de spotlight treden, gisteren al liet het Medical Delta-elftal van zich horen. Elf hoogleraren spraken achter elkaar een rede uit tijdens hun gezamenlijke benoeming als hoogleraar bij Medical Delta.

Medical Delta is een samenwerking tussen de TU Delft, het Erasmus MC en het Leids Universiteir Medisch Centrum. Door de dubbelbenoemingen wordt een brug geslagen tussen de medische wereld (Leiden, Rotterdam) en die van de technologie (Delft).

Alle hoogleraren hebben tijdens een oratiemarathon uitgesproken wat zij vanuit hun eigen vakgebied zullen bijdragen aan vernieuwingen in de medische technologie. Die moeten ertoe leiden dat de gezondheidszorg zowel van hoog niveau blijft, als ook efficiënt en betaalbaar.

De dubbelbenoeming vond plaats tijdens het 4e jaarlijkse MedTechWest-event dat door 350 wetenschappers, ingenieurs, medici, ondernemers en vertegenwoordigers van de overheid werd bezocht.

De samenwerking tussen de medici uit Leiden en Rotterdam en de ingenieurs uit Delft heeft al gezorgd voor innovaties op het gebied van minimaal invasieve behandelingen (kleinere littekens, sneller herstel, en dus een korter verblijf in het ziekenhuis) en het ontwikkelen van 3D prints van het menselijk lichaam waarmee chirurgen die een bepaalde gecompliceerde ingreep moeten gaan uitvoeren, deze eerst kunnen oefenen op een 3D geprint preparaat.

Een overzicht van de professoren:

Prof. dr. Jenny Dankelman

LUMC - Gynaecology