Overslaan en naar de inhoud gaan


Net voor mijn vakantie schreef ik me in voor het Health Coach Program van de TU Delft. Er is niets mis met me, ik ben blij en fit, maar och, een beetje bewegen kan geen kwaad.

Immers, ik breng het grootste deel van de dag zittend achter een bureau door en dat is niet goed voor de mens. ‘Zittend beroep is de silent killer’ publiceerde TNO onlangs. En wordt het ook niet eens tijd om die extra kilo’s van een paar vakanties terug eens definitief te laten smelten? In mijn laatste dagen voor mijn vakantie moest ik veel spoedklusjes afmaken en maakte geen tijd voor het lezen van de informatie over het gezondheidsprogramma. Nietsvermoedend ging ik op reis en genoot van wijn, olijven, risotto en zelfgemaakt Italiaans citroenijs.

Al tijdens de vakantie bleef mijn deelname aan dit programma niet onopgemerkt. Ik ontving e-mails met documentatie over het Health Coach Program. Het blijkt serieuze business te zijn. Niks een beetje fitnessen. Bloed prikken, cholesterol meten, suikerwaarden meten, gewicht, bloeddruk. Ik krijg wetenschappelijke artikelen toegestuurd over kanker en diabetes 1 en 2 en ook nog over hart- en vaatziekten. Voor mij zijn al deze ziektes een ver-van-mijn-bed-show. Ik ben 41 jaar en merk aan niets dat ik ouder word, of het moet zijn dat alle studenten volharden in het ‘u’ zeggen tegen mij, ook als ik heb aangeboden dat ze me best mogen tutoyeren. Ik ren al jaren wedstrijdjes van tien kilometer in exact 58 minuten. Een slechte tijd, maar wel constant.

Ik ben dus niet ziek, ik ben niet geblesseerd. Tot een paar weken geleden voelde ik me zelfs in goede conditie en kon ik genieten van de mooie dingen in het leven. Maar sinds ik me heb ingeschreven bij het Health Coach Program blijkt mijn zorgeloos genieten geheel onterecht. Uit alle bijlagen en filmpjes blijkt dat ik nú mijn leven moet omgooien wil ik ooit gracieus oud worden.

Vrijdag is mijn intake bij mijn persoonlijk begeleider. Vanaf dat moment zal mijn leven nooit meer hetzelfde zijn, als het goed is. 

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe