Overslaan en naar de inhoud gaan
TU Delft Delta Harvey Hackathon
De Harvey Hackathon vond plaats in het Science Centre.

Terwijl de wind om het Science Centre raasde, verzamelden studenten en orkaanexperts woensdag data van de Harvey-orkaan. Anders dan bij andere hackathons waren hier geen prijzen te winnen. Waarom zou je meedoen?

Anamitri, master Aerospace Engineering

 

Anamiti.gif

“In mijn studie heb ik niet veel interactie met andere studies. Ik wil ontdekken wat er aan de hand is. Er komen steeds meer orkanen. Gedurende de dag kun je in teams verschillende onderwerpen onderzoeken. Op deze manier verzamelen we data voor de onderzoekers. Tien mensen zijn bezig spreadsheets te vullen met informatie. Ik heb gekeken naar de impact op vliegvelden, infrastructuren en naar de financiële kant.”

Karin, Civil Engineering

Webp.net-gifmaker (1).gif

 

“Ik vind het een heel relaxte sfeer. We hoeven niet alleen maar data te downloaden en verwerken, maar krijgen ook talks in verschillende onderwerpen. Wat ik heel interessant vond, is de rol die sociale media speelt bij een ramp. De hulporganisaties halen daar veel informatie vandaan. e probeert bij een orkaan er zo goed mogelijk op in te spelen, maar dat dit lastig kan zijn. De impact van een orkaan is enorm! Ik hoop dat met de informatie die is gevonden tijdens de hack-a-ton meer mensen geholpen kunnen worden, ook in de toekomst. Het is leuk om tijdens zo een dag mee te helpen om aan informatie te komen.”

Vivek, Robotics Engineering

 

Webp.net-gifmaker (3)_0.gif

“Omdat we allemaal vrijwilligers zijn, heeft deze hackathon een meer idealistische insteek. We kunnen weg wanneer we willen en je kunt altijd veranderen van onderwerp. Ik heb helemaal geen achtergrond in orkanen, ik vond het een interessant idee. Mijn huisgenoot kwam met het idee en nu zijn we hier samen. Straks is er nog een borrel en er was een gratis lunch!”

 

 

Chris, Civil Engineering

Chris2.gif

“Dit is de eerste keer dat ik aan zoiets meedoe en ik had verwacht dat het minder sociaal zou zijn. De talks zijn informeel en je leert veel mensen kennen. Het is een goede kans om onderzoekers te spreken. Zelf ben ik opgegroeid in de Filipijnen, waar heel veel orkanen zijn. Het geeft voldoening dat we met deze dag in de toekomst mensen kunnen helpen.”

Win a solar power bank by subscribing to our newsletter

During the OWee, Delta asked participants to subscribe for the newsletter and win a Waka-Waka solar power bank. One power bank still remains. Find out how you can win it.

Lees het artikel

Hulp bij trauma's

Ook medewerkers van de TU Delft zijn soms betrokken bij schokkende gebeurtenissen, zoals de zelfdoding van een naaste of de aanslag in Nice. Zij zoeken hulp bij bedrijfsmaatschappelijk werk.

Lees het artikel

Hitte in de Hofstad

Honderdtwintig Haagse huishoudens doen mee aan onderzoek naar hitte in de Hofstad.

Lees het artikel

Van Nuna naar scootmobiel

De Scoozy moet de ingeslapen scootmobielmarkt een nieuwe impuls geven. Oud-Nuna-kampioen Job van de Kieft is één van de breinen achter de start-up.

Lees het artikel

Millennials en het milieu

Millennials houden van reizen en vliegen graag de hele wereld over. TBM-promovendus Oscar Kraan spreekt zijn generatiegenoten aan op hun morele verantwoordelijkheid. In hun eigen belang.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe