Onderwijs

Geld raketrecordpoging DARE binnen

De recordpoging van Delftse rakettenbouwvereniging DARE (Delft Aerospace Rocket Engineering, 80 leden) heeft met Dutch Space een sponsor gevonden. Het sponsorbedrag is niet bekend, maar het zou substantieel zijn.

De studenten proberen bij hun project de recordhoogte van 10,6 kilometer voor experimentele raketten te doorbreken. Zij doen dit met de zelfgebouwde stratos-raket van vier meter. De raket kan in theorie een hoogte van 15 kilometer halen. Dankzij de sponsoring kan stratos in maart vanuit Zweden gelanceerd worden. “We kunnen van het sponsorgeld raketonderdelen betalen. Bovendien draagt het geld bij aan de kosten van het transport van de raket naar Zweden”, vertelt Bryan Tong Minh van DARE.

Dutch Space wil met de sponsoring het belang van praktijkervaring benadrukken in de ruimtevaartsector. “Dit soort projecten kosten veel geld, maar daar dragen wij graag aan bij. Voor ons is het goed om te weten dat er studenten zijn die ‘besmet’ zijn met het ruimtevaartvirus, ” aldus Bart Reijnen, directeur van Dutch Space, zelf alumnus van de TU.

Lees verder: Rakettest DARE succesvol

Helaas geen internet versie van de rubriek Vacatures deze week in delta-online.

De studenten proberen bij hun project de recordhoogte van 10,6 kilometer voor experimentele raketten te doorbreken. Zij doen dit met een zelfgebouwde raket van vier meter. De raket, die de naam ‘stratos’ meekreeg, kan in theorie een hoogte van 15 kilometer bereiken. Dankzij de sponsoring, kan stratos in maart gelanceerd worden vanaf een basis in Zweden.

“We kunnen van het sponsorgeld raketonderdelen betalen. Bovendien draagt het geld bij aan de kosten van het transport van de raket naar Zweden”, vertelt Bryan Tong Minh van DARE. Ook een aantal ondersteunende zaken (lanceertoren, vervoer, accommodatie, crew, lanceringskosten) worden van het sponsorgeld betaald. Over de hoogte van het bedrag wil DARE geen uitspraken doen, maar het is volgens hen ‘substantieel’.

Dutch Space wil met de sponsoring het belang van praktijkervaring benadrukken in de ruimtevaartsector. “Dit soort projecten kost veel geld, maar daar dragen wij graag aan bij. Voor ons is het goed om te weten dat er studenten zijn die ‘besmet’ zijn met het ruimtevaartvirus”, aldus Bart Reijnen, directeur van Dutch Space, zelf alumnus van de TU.

Lees verder: Rakettest DARE succesvol

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.