Onderwijs

Frisse visies in stedenbouw.nu

StedenbouwNU is een wedstrijd voor aanstormend talent in de stedenbouw. Afgelopen woensdag werden de prijswinnaars 2012 bekend gemaakt.


 


De winaars waren Jan-Martijn Eekhof (Tempelhof: de plantage van Berlijn), Wolbert van Dijk (Het Dijkplateau), Thijs de Zeeuw (De (on)voorwaardelijke tuin) en Marijke Bruinsma (De Verborgen stad).


De winnaars werden afgelopen woensdagavond bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Ze kregen ieder een opdracht van 6.500 euro van het ministerie van infrastructuur en milieu. Henk Ovink, directeur generaal van het ministerie deed de uitreiking.


Er waren zestien genomineerden waaronder ook vier Delftse kandidaten: Carlo Pisano (Coloring the patchwork metropolis), Hanne van den Berg (Integrating the informal), John de Groot (De tuinen van Rotterdam) en Maike Warmerdam (Terug naar de kust!).


Van alle genomineerde inzendingen zijn filmpjes te zien op de website www.stedenbouw.nu Daarin vertellen jonge ontwerpers hoe zij om willen gaan met leegstand in de stad, organisch groeien, openen en verbinden. Kortom, de moderne stedenbouwkundige thema’s.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.