Campus

Familiezaken

Naam: Elly Zwagemaker
Functie: Bibliotheek- en informatiespecialist bij de TU Library
Familierelatie: Moeder van Joran de Jong

“Dat Joran hier studeert is leuk.

Hij treedt in het voetspoor van zijn vader en ik voel me inmiddels een echt TU-mens. Het is ook handig wanneer ik voor een cursus voorbeelden nodig heb van opdrachten aan studenten.

Lang geleden ben ik bij de bibliotheek van Luchtvaart en Ruimtevaarttechniek terechtgekomen als medewerker. Heel leuk, de bibliotheek én de TU. Ik was lang hoofd van de facultaire bibliotheek. Na een reorganisatie in 2005 werd ik bibliotheekspecialist bij de Library, een nieuwe functie bedoeld als olie in de organisatie. We werken onder meer mee aan projecten en geven cursussen. Sinds 2007 werk ik ook deels als informatiespecialist voor L&R, mijn oude liefde.

Joran en ik komen elkaar weinig tegen. Hij komt niet heel vaak in de bibliotheek. Ik heb ook geen publieke functie. Het is soms wel handig dat ik hier werk. Als hij in Delft spullen nodig heeft die in Berkel en Rodenrijs staan, kunnen die achter in de auto.

Misschien komt ook een volgende generatie naar de TU. Ik kan het aanraden. Het is een leuke werkomgeving, zeker de bibliotheek. Nieuwe ontwikkelingen pikken we snel op en ik heb veel verschillende taken. Het mooiste van de TU zijn de mensen. Bètamensen vind ik prettig in de omgang.


Naam: Joran de Jong (21)

Functie: Vierdejaars student technische natuurkunde

Familierelatie: Zoon van Elly Zwagemaker


“Toen ik besloten had technische natuurkunde te gaan studeren, heb ik me georiënteerd op Delft, Eindhoven en Twente. Technische natuurkunde hier stond als beste bekend. Dat gaf de doorslag. Maar ik ben in Delft geboren en was hier ook al wat meer bekend. Misschien heeft het mijn mening wel iets gekleurd.

We treffen elkaar hier soms toevallig. Mijn moeder werkte mee aan een cursus informatievaardigheden, een eerstejaars TNW-vak. Dan is het grappig als je moeder onverwacht komt binnenlopen. Verder zien we elkaar hier een paar keer per jaar.

Het idee dat hier familie werkt is leuk, maar verder merk je het niet erg. Je kunt wel makkelijk met elkaar praten over wat je meemaakt op de TU. Buiten de campus doen we dat redelijk vaak.

Soms is het handig dat ze hier werkt. Ik heb eens gevraagd of ze een tent van huis kon meebrengen. Die kon ik hier dan afhalen. En als ik in het weekend in Berkel ben, kan ik op maandagochtend meerijden.

Als ik kinderen heb, probeer ik ze hierheen te lokken. Delft is degelijk en vooruitstrevend met onderwijs en onderzoek en tegelijk sterk met persoonlijke aandacht. Ik heb een half jaar in Leiden gestudeerd. Daar ben je meer een nummer.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.