Eerstejaars overspoelen de campus

Vandaag en morgen overspoelen zo'n 2200 eerstejaars studenten de campus van de TU Delft, om passie op te doen voor techniek.
De Owee kent dit jaar voor het eerst twee campusdagen. Vandaag kwamen ongeveer 750 nuldejaars naar de campus om te zien wat daar te doen is, morgen is de rest aan de beurt.

/p>

Na hun dag op de campus reizen de nieuwbakken studenten door naar de (geheime) locaties, waar de studieverenigingen hun eerstejaarsweekenden houden. Zondagavond is de officiële opening van de eigenlijke Owee, die duurt tot en met 23 augustus.

Zorgen over tekort op begroting

Universiteiten en studentenorganisaties maken zich zorgen over het gat in de onderwijsbegroting. “Alsof je je studentenkamer na je verhuizing voor de volgende bewoner als een enorme puinhoop achterlaat.”

Factory in a Day

Op 18 september zijn de resultaten getoond van Science: Factory-in-a-Day. In dit project is kennis verzameld die nodig is om fabrieksrobots intelligent te maken.

Humans of TU Delft

Meet Roy Bendor, Assistant Professor in the Faculty of Industrial Design.

North Sea expedition

The sea bed of the North Sea is mostly gravel, sand and mud. But how come some areas are more prolific or vulnerable than others? A team of scientists went on an expedition last summer to find out.

Pesten onder studenten

Het is de Week Tegen Pesten. Ondanks dat er nauwelijks cijfers zijn, is het volgens deze deskundige duidelijk dat ook in het hoger onderwijs wordt gepest.