​Duurzaam spelen

Delftse studentenvrijwilligers gingen enige tijd geleden met kinderen van groep 7 van basisschool Cornelis Musius de wijk in om te kijken wat ze graag zouden veranderen. Dat resulteerde afgelopen vrijdag in een sport- en spelmiddag met een duurzaam tintje.

De kinderen bleken duurzaamheid belangrijk te vinden, maar wilden ook een sport- en spelmiddag in hun wijk, aldus vierdejaars student industrieel ontwerpen Xander Arntzenius. Daarom stond er onder meer flessenvoetbal op het programma. De kinderen probeerden op het pleintje van hun school elkaars gerecyclede PET-fles omver te schoppen en leerden en passant meer over recycling van verschillende soorten plastic. Verder gingen ze met plantjes in de weer.

Het betrof een project van de Stichting Move die studenten en leerlingen van een basisschool met elkaar in contact brengt. Zo krijgen beide groepen een kijkje in elkaars leefwereld en leren ze elkaars talenten ontdekken en ontwikkelen. Studenten krijgen immers meer oog voor de problemen in aandachtswijken en leren daar iets voor te organiseren. En de kinderen zien een rolmodel voor als ze later misschien ook willen gaan studeren.

Hoe haal je de Dutch Design Week?

Morgen begint de Dutch Design Week in Eindhoven. Daan van Eijk vertelt waarom je dit evenement niet mag missen en Maaike Kleinsmann tipt hoe je er zelf kunt komen te staan.

Electric motorcycle team looking for competitors

The Nova Electric Racing team from TU Delft has won the European Championship for electric racing motorcycles.

Weer meer bezoekers Open Dagen

Vandaag en maandag bezoeken 5.860 scholieren de campus. Studenten en medewerkers maken zich op voor de ontvangst.

Over en uit voor de verbrandingsmotor?

In het kielzog van Tesla zetten steeds meer autofabrikanten in op elektrisch rijden. Onlangs werd zelfs het eerste elektrische vliegtuig aangekondigd. Is het einde van de verbrandingsmotor echt in zicht?

Partyspotter: Dwalen door Poptahof

Dans, muziek, kleinkunst en locatietheater. Allemaal deze week bedacht en gemaakt voor de slotavond van het straattheaterfestival ‘Dwalen door Poptahof’ op zaterdag 21 oktober.