Campus

Dubbel geslaagde missie van waterpolo dames

Twee jaar terug blies een groepje onder leiding van Fieke Grooters het noodlijdende vrouwenwaterpolo bij DSZ Wave nieuw leven in. Resultaat: twee titels en promoties op rij.

Bloemen na de gewonnen kampioenswedstrijd. Met scheidend trainer Fieke Grooters (gehurkt tweede van links) en komende trainer Nina Jonk (staand derde van rechts, zonder bloemen). (Fotograaf: Auke Molenkamp)

Jullie werden kampioen tegen de directe concurrent. Hoe ging dat? 

Trainer/aanvoerster Fieke Grooters: “Het was de laatste wedstrijd, een gelijkspel was genoeg. We kwamen snel achter met 1-0, maar ik waarschuw altijd van tevoren dat je ook achter kunt komen te staan. En dat we dan gewoon door moeten gaan. Dat deden we dus ook. Het ging gelijk op, maar wij wonnen met 7-5.”


Speelster Nina Jonk: “Het fijne is dat als je dan gelijkmaakt, dat veel energie geeft. We hadden ook veel supporters meegenomen. Niet zoveel als de thuisclub, De Kempvis, maar de onzen maakten meer herrie.”


Twee jaar achter elkaar kampioen, wat is jullie geheim? 

Grooters: “We hadden het geluk dat zich een paar meiden meldden die op hoger niveau hebben gespeeld. De geweldige sfeer in het eerste competitiejaar gaf ons vleugels. In het tweede seizoen begonnen we matig, maar herstelden we ons op tijd, waardoor dat goede teamgevoel weer terugkeerde.”


Jonk: “We begonnen op het laagste niveau. Er hoefde maar iemand haar motortje aan te zetten en dan kon ze de bal zo in het doel gooien. We verloren niet een wedstrijd. In het tweede seizoen moesten we echt gaan waterpoloën om de punten binnen te halen. Dat was eigenlijk leuker.”


Hoe hebben jullie de titel gevierd? 

Grooters (lachend): “Ik kan mij een paar flessen champagne herinneren. Daarna zijn we de kroeg ingegaan. In onze eigen bar ‘De Badtrand’ hebben we het een paar dagen later nog eens dunnetjes overgedaan.”


Nu komen jullie in de tweede districtsklasse. Gaat het van daaruit verder omhoog? 

Grooters: “Er stoppen er drie mee, zij zijn afgestudeerd, maar we hebben al wat nieuwe meiden op het oog.”


Jonk: “Het zal wel pittig worden, weer een niveau hoger en zonder Fieke, die er ook mee stopt. Zij is een van de besten. We zullen aan de bak moeten.”


Jullie zijn nu twee jaar bezig, is de missie geslaagd? 

Jonk: “Een nieuw damesteam op gang brengen en dan meteen twee keer kampioen worden, ik denk het wel.”


Grooters: “Ik ben trots, werd er zelfs een beetje emotioneel van.”


Jimmy Tigges / Redacteur Sport

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.