Onderwijs

Dromend van Amerika

Biomedicus Iris Nijman (27) is een blog begonnen waarin ze promovendi portretteert. “Ik vind het leuk om hun werk begrijpelijk te maken.”


De lijst van geïnterviewden is nog niet zo lang (twee stuks) en ook zijn de beide jonge vrouwen bekenden van Nijman, maar het idee van de site promovendi in beeld is duidelijk: in een stuk van ongeveer vijf minuten leestijd een beeld schetsen van zowel het promotie-onderwerp als van de promovendus. Toevallig dromen beide dames van een wetenschappelijke carrière in Amerika.


“In 2013 ontvingen meer dan 4000 promovendi hun doctorstitel in Nederland,” schrijft Nijman. “Wie zijn al deze mensen en wat bezielt ze om een deel van hun leven op te offeren voor het onderzoek? Waarmee vullen ze hun dagen? Welke problemen komen ze tegen? Wat ontdekken ze? Met dit blog wil ik hen een podium bieden.”


Naast haar studie biomedische wetenschappen (Universiteit Leiden) volgde ze een master wetenschapscommunicatie. Ze is het blog begonnen omdat ze het leuk vindt om wetenschap toegankelijk te maken voor het publiek en stelt zich tot doel iedere twee weken een kandidaat aan haar blog toe te voegen.


Promovendi die een leuk verhaal of een bijzondere achtergrond hebben, kunnen zich via de site melden.

 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.