Campus

Dream Teams

Naam: Nick Appelman (26, WB)Dreamteam: NovaBike (novabike.nl)Functie: Coureur ‘en soldeerfeut’“Deze voorvork heeft meer kilometers gemaakt dan hij ooit op onze motorfiets zal maken”, lacht Nick Appelman.

“In de VS bestelden we een voorvork. Per vrachtschip werd hij naar Delft verstuurd, dat zou een maandje duren. We zaten er om te springen, want we konden niet verder met bouwen.” Na weken wachten werd de pakketdienst gebeld waar het pakket toch bleef. ‘Dat pakketje is gisteren afgeleverd in Delft, maar is door jullie geweigerd. Het wordt nu weer teruggestuurd naar de VS’, aldus de dame van TNT. “Wat bleek? De TU-portier had het pakket geweigerd in plaats van ons te bellen. Woest waren we. We zijn nog in de auto gesprongen en hebben aangeklopt bij het distributiecentrum, om het pakketje te onderscheppen. Maar het was al te laat, het ding zat alweer in het vrachtschip naar de VS. Nadat het een maand later weer in de VS was aangekomen, hebben we het maar laten overvliegen naar Delft, we hadden al te veel vertraging. Dat vliegen was bijna net zo duur als de voorvork zelf. Maar dat heeft de TU vergoed. Wel zo netjes.” 

Naam: Carolien Streng (21)
Studie:
Technische scheikunde bij TNW

“Nee, bijlenen doe ik niet. Meer dan de basisbeurs heb ik niet nodig. Wat ik van IBG en van thuis krijg is voor mij genoeg.
Wel werk ik er sinds kort bij. Afgelopen schooljaar was ik steunlesdocent bij Luzac voor de vakken scheikunde en Engels. Dat doe ik omdat ik een jaartje naar het buitenland wil. Zo heb ik een buffertje en hoef ik niet bij te lenen. Maar ik werk ook omdat het leuk is. Ik ben niet zo’n  big spender.
Een studieschuld heb ik dus niet. Ook niet van de basisbeurs, want voorwaarde is dat je binnen tien jaar je studie afrondt. Dat gaat wel lukken.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.