Campus

Dream Teams

Naam: Paul Kieft (22, WB)Dreamteam: NovaBike (www.novabike.nl)Functie: Teammanager extern“Eind mei hadden we op Assen onze allereerste race-evenement, de Ducati-clubraces.

Onze motorfiets, Novabike gedoopt, is er een uit de supermono 800-categorie. Onze fiets, die we voor een groot gedeelte zelf bouwden, loopt op bio-ethanol. We hebben er ruim een jaar naar toegewerkt en lagen goed op schema, maar toen ging vier dagen van tevoren de ECU kapot”, vertelt Paul Kieft. “De ECU is de elektronica die er voor zorgt dat de motor goed loopt. We zijn toen nog gauw naar Nijmegen gegaan om het te laten repareren, dus de race hebben we net gehaald. De race ging lekker, alleen ging er op het laatste moment iets stuk. Toch kregen we gigantisch veel media-aandacht, en eigenlijk iedereen was enthousiast over ons innovatieve project. Met een massa van 120 kilo is onze motor meteen tien kilo lichter dan die van de HAN, en die doet al jaren mee. Op zo’n evenement besef je pas wat een bijzondere technologie de TU in huis heeft, wij gebruiken technologie in onze motor die voor de andere teams niet toegankelijk is.”

Try out
Dinsdag konden studenten en medewerkers tijdens de ‘Try Culture’-avond gratis kennis maken met het cursusaanbod van het cultuurcentrum. Had je dat ook wel gewild? Je kunt donderdag tussen 20.00 en 23.00 uur in de herkansing. (Foto: Hans Stakelbeek/FMAX)
Pagina 10: Je kunt niet om de unit cultuur heen’

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.