Campus

Doe mee aan ons onderzoek naar seksueel grens overschrijdend gedrag

Hoe denk jij over seksueel grensoverschrijdend gedrag? Welke ervaringen heb jij daarmee? En wat verwacht je van de universiteit op dit gebied?

(Illustratie: Marjolein van der Veldt)

Delta doet onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag onder studenten. Daarbij hebben we jouw hulp nodig.

We willen nagaan hoe studenten denken over seksueel grensoverschrijdend gedrag, wat je ervaringen daarmee zijn en wat je verwacht van de universiteit op dit gebied. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Je antwoorden worden anoniem en vertrouwelijk behandeld.

We gebruiken de resultaten van deze enquête voor onze journalistieke producties, op zo’n manier dat ze niet herleidbaar zullen zijn naar personen. Je kunt ervoor kiezen om aan het eind je mailadres of telefoonnummer achter te laten, zodat we je eventueel kunnen benaderen met vervolgvragen.

Mocht je tijdens het invullen negatieve gedachtes of gevoelens krijgen, voel je dan vrij om te stoppen. Het kan goed zijn om daarover dan contact op te nemen met een vertrouwenspersoon. Het Centrum voor Seksueel Geweld biedt hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Je kunt gratis en anoniem chatten of bellen met 0800-0188.

Je kunt Marjolein en Annebelle, de redacteuren die onderzoek doen naar seksueel grensoverschrijdend gedrag op de universiteit, ook rechtstreeks benaderen op M.vanderVeldt@tudelft.nl en A.M.deBruijn@tudelft.nl. Dit kan ook als je vragen hebt over of hulp wilt naar aanleiding van deze vragenlijst. Als je, eventueel anoniem, naar het speciaal beveiligde tudelta@protonmail.com mailt, weet je zeker dat niemand buiten Delta kan meelezen. Protonmail versleutelt zowel e-mails en bijlages als het e-mailverkeer. Alleen de twee redacteuren die aan het onderzoek werken bezitten het wachtwoord om de versleuteling op te heffen.

De vragenlijst is opgesteld door Erasmus Magazine in samenwerking met wetenschappers van het Erasmus Love Lab

Hulp

  • Heb jij een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt en wil je daarover praten? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld, daar staan specialisten voor je klaar. Je kunt gratis en anoniem chatten of bellen met 0800-0188.
  • Het kan ook fijn zijn om met mensen om je heen te praten.
  • Ook de TU biedt ondersteuning. Je eerste aanspreekpunt is hiervoor altijd je studieadviseur. Die brengt je, als jij dat wilt, in contact met de afdeling Integrale Veiligheid. Zij begeleiden studenten bij het doen van aangifte wanneer zij slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook kijken zij samen met jou of er nazorg nodig is.
  • De studieadviseur kan je ook doorverwijzen naar de studentpsychologen. Zij bieden kortdurende begeleiding aan van maximaal drie gesprekken. Heb je behoefte aan langdurige hulp, dan verwijzen zij je door naar de huisarts of een psycholoog buiten de TU.
  • Je kunt altijd met je eigen huisarts of de Studentengezondheidszorg (SGZ) contact opnemen. Mocht de huisarts in het weekend niet aanwezig zijn, dan kun je (in Delft) contact opnemen met de huisartsenpost via 015-2511930. Meer informatie kun je vinden op de website.
  • Het kan goed zijn om contact op te nemen met een vertrouwenspersoon. Meer informatie vind je hier.
  • Omdat een op de tien studenten te maken krijgt met seksuele intimidatie is de kans groot dat jij aan een ander een luisterend oor biedt. In dat geval is het fijn om te weten hoe je het beste kunt reageren. Het belangrijkste is dat je kalm blijft. Als jij de rust bewaart, kan de ander zijn of haar verhaal doen. Meer gesprekstechnieken vind je in deze ‘#metoo gespreksetiquette.
Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.