Delft Hyperloop team 2019. (Foto: Delft Hyperloop Team)
Delft Hyperloop team 2019. (Foto: Delft Hyperloop Team)

Honderden teams hadden zich aangemeld voor de SpaceX Hyperloop competitie in Los Angeles, Californië. Slechts 22 hebben een uitnodiging gekregen, waaronder het Delftse team.

Het team, bestaande uit 39 studenten, is afgelopen september gestart met het ontwerp van hun nieuwe voertuig, de ‘pod’. Een half jaar lang hebben ze dit ontwerp geoptimaliseerd, waarna deze op 13 februari werd gepresenteerd aan het grote publiek in Museum Prinsenhof in Delft. Toen was het nog onzeker of het ontwerp geselecteerd zou worden om te racen in de competitie deze zomer.  

‘We hopen dit jaar sneller te zijn dan de Duitsers’

Afgelopen week kwam het verlossende nieuws. Team Captain Rieneke van Noort reageert: “De allereerste SpaceX competitie, in 2017, werd gewonnen door Delft Hyperloop en het afgelopen jaar werd ons team tweede. Daarom hadden we een goede kans dat we dit jaar weer naar Californië zouden mogen, maar toch blijft het spannend. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een ontwerp neer te zetten dat vorig jaar overtreft om aan SpaceX te tonen dat we blijven groeien. We hopen dit jaar het wereldsnelheidsrecord van het TUM Hyperloopteam, onze Duitse concurrentie, te verbreken.”  

De komende maanden werken de studenten aan de bouw en het testen van het voertuig. Uitgebreide tests en verbeteringen zijn nodig om het risico op fouten tijdens de race zo klein mogelijk te maken. Pas bij de race in juli zal het voertuig op vol vermogen draaien. Dan zal blijken of het voertuig inderdaad sneller is dan de Duitsers.