Campus

Delft Fringe

Het is één van de belangrijkste, grootste theaterfestivals voor jonge makers, en ook nog eens het langstdurende. Van donderdag 2 tot en met zondag 12 juni speelt aanstormend talent op tientallen onverwachte
locaties in Delft, tijdens Delft Fringe.

Wat: Delft Fringe,Theaterfestival
Waar: Binnenstad Delft
Wanneer: Donderdag 2 tot en met zondag 12 juni 2016
Prijs: €2,50
Partyprognose: 8

Het duurde vijf edities om te komen waar ze zijn, maar dan is de zesde editie van het Delft Fringe Theaterfestival er ook wel eentje voor in de boeken. Met tachtig acts weliswaar minder volgeboekt dan vorig jaar, maar wel net zo veel dagen en met een paar prachtige locaties op het programma. Stadsboerderij Rietveld bijvoorbeeld, waar Jasper Smit (Cameretten-finalist 2015) zingt over heel dikke vrienden en gemiste bussen, op zaterdag 11 juni. Of de Delftse Molen, waar Honingvos op vrijdag 3 juni twee keer de tragikomische monoloog ‘Odysseus en Abraham’ houdt. Musea, kerken, kroegen; als je zin hebt in een vooral-niet-doorsnee theateravondje op gekke plekken dat nog eens goedkoop is ook, zet je nu alvast een aantal voorstellingen in je agenda. Op gevestigde namen hoef je niet te hopen, want de basisinsteek van Delft Fringe is nog altijd dat jonge, talentvolle theatermakers tijdens het festival de kans krijgen om naam te maken. Met meerdere optredens op verschillende locaties, want díe gelegenheid krijgen de meeste podiumbeesten niet meer.

Het mooie: doordat het festival zich concentreert op de binnenstad, zijn alle voorstellingen op loopafstand. Reserveren kan niet (behalve voor de openingsavond op donderdag 2 juni in het Rietveld Theater, voor € 10,00). Het komt dus aan op een gewiekste planning, die je gewoon per dag bekijkt. Met de Fringe Munt ter waarde van € 2,50 (te koop bij de centrale festivalkassa in het Rietveld Theater én op de Markt) betaal je voor de meeste voorstellingen, én je biertjes. Grootse plannen? Met een festivalbandje van € 2,50 krijg je elf dagen lang één munt korting op alle voorstellingen die je bezoekt. Met zulke prijzen is het natuurlijk wel volstrekt legitiem dat sommige artiesten na de voorstelling nog even de traditie aangrijpen om met de pet rond te gaan, uit de tijd dat het publiek op Delft Fringe nog betaalde wat hij de voorstelling zelf waard vond. Vergeet dus vooral je gewone euromuntjes niet.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.