Decaan Overbeek van CiTG heeft moeite met de grote uitgaven die unilocatie van zijn faculteit vraagt. De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen is op dit moment zeer verspreid gehuisvest. Tussen Technische Aardwetenschappen en Geodesie liggen kilometers.

De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen is op dit moment zeer verspreid gehuisvest. Tussen Technische Aardwetenschappen en Geodesie liggen kilometers. Overbeek: ,,Vanzelfsprekend zet ik in op unilocatie. Maar ik besef tegelijkertijd dat de financiële consequenties voor de universiteit enorm zijn. Ik vraag me dan ook af of je zo veel geld moet steken in een opeenstapeling van stenen.'' Op dit moment onderzoekt de dienst Vastgoedbeheer een alternatief, waarbij Geodesie naar haar oude pand aan de Kanaalweg zou terugverhuizen.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

Accu van zonnewagen eindelijk in Darwin

Geen vliegtuigmaatschappij durfde de batterij van de zonnewagen van het Nuon Solar Team mee te nemen. Afgelopen woensdag arriveerde hij dan toch. ‘Nu gaan we knetterhard werken en de wagen testen.’

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Klaar met declaratiegedrag universiteiten

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Bussemaker.