Campus

Is de mens een machine? Denk mee

De kloof tussen mens en machine wordt steeds kleiner. Zal er uiteindelijk nog een verschil zijn? Maandag 19 maart kun je over dit onderwerp meepraten bij het Veritas Forum.

Het Veritas Forum is een van oorsprong christelijk studenteninitiatief dat door het hele land bijeenkomsten organiseert op universiteiten en hogescholen. Tijdens de bijeenkomsten worden grote levensvragen behandeld.


Het forum van maandag wordt georganiseerd in samenwerking met de Delftsche Studenten Bond en de centrale vraag is: is de mens een machine? Twee gastsprekers buigen zich over deze vraag: Gerrit Glas van de Vrije Universiteit Amsterdam en Catholijn Jonker van de TU Delft. Glas is filosoof en psychiater, en specialiseert zich op onderzoek op het grensvlak van (neuro-)wetenschap, filosofie, klinische praktijk en religie. Jonker is professor interactive intelligence bij de TU Delft, en werkt aan het verbeteren van interacties tussen de mensheid en technologie. Ook heeft het publiek de mogelijkheid om mee te debatteren.


Ben je geprikkeld door de vragen die worden gesteld in dit forum? Woensdag 21 maart organiseert de Delftsche Studenten Bond een filmavond op de sociëteit, waar de film ‘Ex Machina’ wordt vertoond. Iedereen is welkom, meld je alleen even aan met een mailtje naar delft@veritasforum.nl. 


  • Is de mens een machine? Maandag 19 maart 2018, Aula TU Delft, aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis, net als het eerste drankje bij de aansluitende borrel bij de Delftsche Studenten Bond.


Veritas.jpeg

Stagiair Nora de Vries

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

n.l.devries@tudelft.nl

Comments are closed.