Overslaan en naar de inhoud gaan
Comedy Festival Rotterdam

Kleinschalig, lachen, hip, bier. Meer steekwoorden heb je niet nodig: hup, naar het derde International Comedy Festival Rotterdam, van 7 tot en met 9 oktober.

Wat: International Comedy Festival
Waar: Rotterdam, Katendrecht & Wilhelminapier
Wanneer: Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober
Prijs: Dagkaart: €29, passe-partout: €50
Partyprognose: 8

Het festivalseizoen mag dan ten einde zijn, daar trekken de theaters zich niks van aan. Met het International Comedy Festival zet de organisatie letterlijk een evenement neer om blij van te worden, en dat dit jaar niet twee, maar zelfs drie dagen duurt. Moet ook wel met meer dan vijftig comedians die het podium beklimmen, en mág ook wel met makers van de programma's Raymann is Laat, The Comedy

Factory en The Stand-up Club. De locatie is al leuk op zich: Theater Walhalla, Hotel New York, Fenix Food Factory, Belvedère, Kopi Soesoe en Café de Ouwehoer op Katendrecht en de Wilhelminapier slaan de handen ineen voor het festival. Op het programma staan vooral stand-up comedy, kleinkunst en cabaret, maar heb je even een break nodig? Geen probleem: ook de randprogrammering is breed, met lezingen, straattheater, food, drinks en muziek.

En dat allemaal voor een passe-partout van vijftig euro. Hoewel, voor het optreden van de Britse comedian Jimmy Carr in het Nieuwe Luxor Theater betaal je eenmalig dertig euro extra. Krijg je de rest van de comedians wel bij de prijs inbegrepen, onder wie Maxim Hartman, TU's Pieter Jouke en Martijn Oosterhuis, en veel Engelstalige acts als Craig Hill, Sofie Hagen en Alfie Brown.

Saillant detail: stand-upper Berit Companjen werd onlangs geselecteerd voor deelname aan de internationale wedstrijd Funniest Person in the World van de Laugh Factory in Los Angeles. Daaraan doen in totaal 88 deelnemers mee uit 56 landen. De laatste twintig, geselecteerd op basis van het aantal likes, views en retweets op social media, mogen meedoen aan de finale in Helsinki die leidt tot 100 duizend dollar en internationale optredens.

Programma gemist? Er is een kleine, Delftse herkansing: op maandag 31 oktober houdt Theater De Veste namelijk De Avond van de Lach, gepresenteerd door Howard Komproe, met optredens van Martijn Koning, René van Meurs en Arie Koomen.

De opbrengst gaat naar de Delftse Stichting Syndroom van de Lach, dat onder andere dolfijnentherapie verzorgt voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Lees het artikel

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Lees het artikel

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Lees het artikel

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

Lees het artikel

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe