auto boom schade geplet TU Delft Delta
Dubbele pech. (Foto: Connie van Uffelen)

De zware storm die vandaag over het land trok heeft op de campus vooral auto’s getroffen. Enkele wegen waren enige tijd afgezet vanwege loszittende gevelplaten en een losgekomen zonnepaneel.

Het zwaarst beschadigd raakten twee geparkeerde auto’s aan de Keverling Buismanweg. Een forse boom viel dwars op hun daken. Daarbij werd ook de achterzijde geraakt van de auto en het dak van de trailer van het Formula Student Team Delft.

boomopautoboomkant.jpg

“Slecht nieuws”, reageert teammanager Daan Schopmeijer. “We hebben de trailer op korte termijn nodig.” Schopmeijer ontdekte de schade vanochtend zelf. “Ik kwam aanlopen vanuit de Schoemakerstraat en zag opeens een boom op onze auto en trailer liggen. Als ik vijf minuten eerder was geweest had ik er zelf onder gelegen, want mijn collega was ietsje eerder en toen was er nog niks aan de hand.”  

Het team heeft meteen foto’s gemaakt en geschat wat er kapot is. “Het dak van de trailer is ingedeukt en vervormd. Waar de aanhanger aan de auto is bevestigd zit ook een vervorming. Er zit torsie in het chassis. De auto kan nog rijden en is verzekerd, maar de aanhanger is in principe niet verzekerd binnen onze polis. Hij stond losgekoppeld en stil. De vraag is in hoeverre we gebruik kunnen maken van de verzekering van de TU. Ik zou het fijn vinden als de TU ons hierbij kan helpen.”

Zonnepaneel

Verderop, op het dak van laboratorium Stevin-3 van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen is één van de zonnepanelen door de storm losgekomen van zijn bevestiging. Uit voorzorg zijn tot nader orde de wegen parallel aan Stevin-3 afgesloten. Het betreft de Pieter Callandweg en de Van der Burghweg. Bezoekers moeten om het pand heenlopen.

Ook de Stieltjesweg was enige tijd afgesloten voor verkeer. Hier was sprake van loszittende platen bij de nieuwe studentenflat, die overigens geen eigendom is van de TU. De universiteit doet nog onderzoek naar een loszittende gevelplaat bij de aula.

Aan de Feldmannweg werd het gebied rond een boom afgezet vanwege een afgescheurde zware tak. Bij het High Voltage lab velde de storm een jonge boom zonder schade aan te richten. Wel was er elders op de campus schade aan een bushokje.

High voltage lab storm boom TU Delft Delta
Deze boom knakte als een luciferhoutje. (Foto: Connie van Uffelen)
boom afgezet TU Delft Delta
Deze zware tak steunt tegen de gevel. (Foto: Connie van Uffelen)