Boat Race-winst met Delfts tintje

Lagaaier Olivier Siegelaar heeft zondag 2 april de prestigieuze Londonse Boat Race gewonnen met de acht van Oxford. Speciaal voor dit moment ging de voormalige Delftse student in Oxford studeren.

Zo'n honderd (oud-)verenigingsgenoten van Laga kwamen zondag in Delft samen om de klassieke wedstrijd tussen de achten van Oxford en Cambridge live mee te kijken. Het komt dan ook niet iedere dag voor dat een Nederlander, laat staan een Lagaaier, meedoet aan de Boat Race. Siegelaar was de vijfde Nederlandse man ooit die in 163 edities aan de start verscheen. Zijn ploeg won de dik zeven kilometer lange race nipt.

Het wedstrijdverslag op de Facebookpagina van Laga is kort, maar krachtig: "De ploeg pakte resoluut de voorsprong en dacht er geen seconde meer over na om deze weg te geven. [..] Dit resultaat is een mooie opmaat voor de Varsity van volgende week zondag."

Siegelaar kan de winst van afgelopen zondag optellen bij een lange reeks successen. En dat terwijl hij na de Olympische Spelen van 2012 eigenlijk gestopt was.