drukte op de campus van de TU Delft
Het kruispunt Jaffalaan-Mekelweg. De TU heeft jaren geleden alweer verkeersregelaars aangesteld zodat de fietsersstroom af en toe onderbroken kan worden voor kruisende auto's. (Foto: Thomas Zwart)

Het begin van het collegejaar brengt zoals altijd topdrukte op de Delftse campus. TU-student en fotograaf Thomas Zwart maakte er deze serie van.

De drukte is het grootst vlak voordat de colleges om 8:45 uur beginnen. Ook tijdens de lunchpauze is het te merken dat het collegejaar weer is begonnen: iedereen wil er fris tegenaan, komt nog netjes bij college opdagen en niemand is nog afgehaakt.

drukte op de campus van de TU Delft
Foto: Thomas Zwart
tu delft delta campus drukte
Foto: Thomas Zwart
tu delta, delta, campus druk
Kruisende verkeersstromen geven ook altijd opstoppingen. (Foto: Thomas Zwart)
tu delft delta aula drukte
Studenten wachten op college voor de aula. (Foto: Thomas Zwart)
studenten lunchen bij de faculteit Industrieel Ontwerpen
Lunch bij Industrieel Ontwerpen. (Foto: Thomas Zwart)

Lees verder over de maatregelen die de TU neemt om alle studenten college te kunnen geven: 'Ook dit jaar les in de bioscoop'.

Win a solar power bank by subscribing to our newsletter

During the OWee, Delta asked participants to subscribe for the newsletter and win a Waka-Waka solar power bank. One power bank still remains. Find out how you can win it.

Hulp bij trauma's

Ook medewerkers van de TU Delft zijn soms betrokken bij schokkende gebeurtenissen, zoals de zelfdoding van een naaste of de aanslag in Nice. Zij zoeken hulp bij bedrijfsmaatschappelijk werk.

Hitte in de Hofstad

Honderdtwintig Haagse huishoudens doen mee aan onderzoek naar hitte in de Hofstad.

Van Nuna naar scootmobiel

De Scoozy moet de ingeslapen scootmobielmarkt een nieuwe impuls geven. Oud-Nuna-kampioen Job van de Kieft is één van de breinen achter de start-up.

Millennials en het milieu

Millennials houden van reizen en vliegen graag de hele wereld over. TBM-promovendus Oscar Kraan spreekt zijn generatiegenoten aan op hun morele verantwoordelijkheid. In hun eigen belang.